Hani dan Dato Z
Bab 36 ; Dato Z berjumpa anak-anaknya
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Kategori: Novel
Paparan sejak 17 Februari 2013
Kahwin dengan Dato? Oh Pliz! Bagi bab 1,2,3,4 dan 5 telah diolah semula. Saya akan mula memadamkan bab-bab lama yang telah diolah. Bab lain saya hanya kemaskini sahaja bab yang ada kerana tidak melakukan olahan secara besar-besaran.Jadi anda boleh baca bab lain seperti biasa. Segala kesulitan amat dikesali.
Penilaian Purata:
(2 orang telah menilai karya ini)

Senarai Bab :
3877

Bacaan






Bab 36

Menyambung semula hubungan Dato dengan anak-anaknya

Hani memberitahu Dato supaya mengosongkan jadualnya pada hari sabtu minggu tersebut ( Hari Sabtu tersebut syarikat tutup untuk memberi peluang kepada staf membeli kelengkapan Hari Raya ). Dato pada mulanya pelik.. katanya

“ Saya hendak main Golf dengan Dato Tan” puasa-puasa pun bermain golf juga ker?tak penat ker Dato jalan panas-panas?

“Dato… kalau Dato tidak mengosongkan jadual Dato pada hari tersebut. Dato akan menyesal seumur hidup Dato” kata Hani selamba.

“Eh! Macam penting sahaja bunyinya.”

“Memang penting Dato… dan saya telah bertungkus lumus untuk mendapatkannya. Dato hendak kecewakan saya?”

“Ada kontrak besar ker? Ke awak nak ajak saya dating?”

“Ianya lebih bermakna dari kontrak yang besar Dato… percayalah cakap saya. Saya tidak akan menghampakan Dato” Dato terdiam sejenak.

“Tidak boleh beritahu langsung apakah bendanya?” tanya Dato Z sekali lagi

“Tidak boleh Dato. Rahsia.. kalau saya beritahu bukan rahsia namanya. Percayalah… Dato tidak akan menyesal.”

“Ok.. saya kosongkan jadual saya. jumpa di mana?”

“Kita jumpa di Berjaya Times Square.. pukul 10 pagi.. di lobi.”

“Ok.”

{{{{{{{{{{{{{{{{{{

Seperti yang dijanjikan.. seawal pukul 8.38 pagi Hani sudah sampai di rumah Puan Kamelia yang terletak di Bangi.. sebuah rumah banglo 2 tingkat di Bangi Perdana. Setelah keluar dari keretanya… Hani menekan loceng… seketika kemudian pintu pagar kecil dibuka. Hani masuk kedalam rumah. Secara automatik pintu pagar ditutup kembali. Pintu rumah dibuka ;

“Masuklah Hani… anak akak tengah siap” katanya.. Hani mengangguk dan masuk ke dalam rumah Puan Kamelia.

“Kejap yer.. anak akak baru bangun tidur.. mereka puasa tadi.. mungkin mereka tengah mandi. Akak sudah beritahu mereka hendak berjumpa dengan ayahnya. Suka budak-budak tu… dari semalam asyik tanya jadi ke tidak.”

“Takpelah akak.. saya janji dengan Dato untuk berjumpa dengannya pada pukul 10 pagi.. terawal pula saya datang. Agaknya mereka terlalu gembira hendak berjumpa dengan papanya.”

“Takpe.. tunggu sat” Puan Kamelia naik ke atas. Hani mengambil suratkahabar hari tersebut yang terletak di atas meja kopi dan membacanya. 15 minit kemudian Puan Kamelia turun bersama-sama anaknya..

“Salam autie” kedua-dua anak Puan Kamelia bersalam denganku. Anak perempuan Dato sangat comel manakala anak lelakinya sangat debab.. geram Hani.

“Hani… anak perempuan akak yang sulong.. Kisha. Manakala anak akak yang kecil yang nakal dan debab ini… Asraff” Puan Kamelia memperkenalkan anak-anaknya ;

“Mama.. kata hendak jumpa dengan papa. Mana papa?” tanya Asraff”

“Asraff. Kakak ini akan bawa kamu berdua berjumpa papa” jelas Puan Kamelia sambil membetulkan baju anaknya.

“Ooooo… kenapa mama tidak hantar kami jumpa papa?” tanya Kisha manja.

“Kisha.. mama sibuk.. kan hendak Raya ini. Banyak tempahan dan orang datang ke butik” Puan Kamelia memberi alasan.

“Ala… takpelah… nanti Mama ikut sekali yer. Akak nama siapa?” katanya anak Dato yang debab.

“Panggil Kak Hani sahaja.”

“Ooooo.. Kak Hani yer” sampuk anak perempuannya pula.

“Ok.. cepat pergi… nanti lambat pula….” Hani melihat jam.. sudah hampir pukul 9.00.

“Jom” ajak Hani.. mereka semua keluar rumah.. sampai di kereta Hani..

“Adik… akak. Jangan nakal-nakal. Dengar cakap kak Hani dan juga papa ok” pesan Puan Kamelia kepada anak-anaknya.

“Baik mak” mereka bersalam.. Puan Kamelia mencium kedua-dua.. Hani melihat ada titisan air mata… selepas mereka masuk kedalam kereta.. Hani membuka tingkap belakang sedikit.

“Bye-bye mama” mereka berdua melambai-lambai kepada Puan Kamelia. Setelah jauh meninggalkan rumah Puan Kamelia.

“Kita hendak jumpa ayah di mana kak?” tanya si debab.

“Kita jumpa di Berjaya Times Square.”

“yahoo!!! Situ ada Roller Coaster” Ashraff bersorak.

“EEEeeee.. kita tak sukalah naik Roller Coaster.. pening” kata kakaknya pula.

“Ada Aiman kisah” Hani ketawa melihat gelagat mereka berdua. Hani sampai di Berjaya Times Square pada pukul 10.10 pagi.. Hani menelefon Dato.. Dato sudah sampai.. dia menunggu di Lobi berdekatan dengan StarBuck.. Hani memimpin anak-anak Dato ke tempat yang dijanjikan.. sampai sahaja berhampiran Starbuck.. Hani melihat Dato memandang di luar.. mungkin menunggu Hani.



Klik di sini jika bacaan spam!
Senarai Bab :
Bab 1 ; Temuduga | Bab 2 ; temuduga yang hampas | Bab 3 ; jawapan yang tidak terduga | Bab 6 full ; berjalan-jalan dengan Dato | bab 7 ; Sinopsis dan Dato tidak solat ? | Bab 8 ; Aisy memerli Hani | Bab 8 B ; Sinopsis Beg Gucci tiruan | Bab 9 ; Dato hantarkan Hani balik | Bab 9B ; sinopsis dan sekeping invois | Bab 10 full ; Mula menyiasat | Bab 11 full ; Berjimba-jimba dengan Tasya | Bab 12 ; Gaji pertama | Bab 13 ; Menyoal Pak Mat | Bab 13 B ; menyoal Pak Mat 2 | bab 14 ; Macamana yek? | bab 14 B ; Dato meminta maaf | Bab 15 ; Berjumpa Jidin sengal | Bab 16 ; Aisy semakin rapat dengan Hasdi | bab 16 B ; sinopsis dan sekumpulan dengan Hasdi | bab 17 ; Tasya menyatakan kebimbangannya | Bab 17 B ; Aisy beri amaran | Bab 17 C ; sinopsis dan makan malam sekeluarga | Bab 18 full ; Mula bergerak | Bab 19 ; Berjaya membuat salinan dokumen | Bab 20 ; Hasdi ada perasaan dengan Hani? | Bab 21 ; Tasya sudah masuk geng Kak Joyah? | bab 21 B ; membeli kereta | Bab 22 full ; Aisy mengamuk!!! | Bab 23 full ; bercuti di Port Dickson | Bab 24 ; sesuatu yang mengejutkan | bab 25 ; Apit perlu dibedah segera | Bab 26 ; Dato Z membantu | bab 27 ; peel abang hani | bab 28 ; Wiwi | Bab 28 B ; Pak Mat pulangkan wang syarikat | bab 29 ; Dato Z bermesra dengan Wiwi | Bab 30 ; Video Dato Z dan Wiwi | bab 30 B ; sinopsis dan skandal Dato | bab 31 ; kecoh satu pejabat | Bab 31 ; wiwi tak puasa? | Bab 32 ; Pakwe Wiwi mengamuk!! | Bab 32 B ; Dato Z mengupah Jidin | Bab 33 ; Bukti | bab 33 B ; Bukti 2 | bab 34 ; Dapat komisen | Bab 35 ; Puan Kamelia | Bab 36 ; Dato Z berjumpa anak-anaknya | Bab 36 B ; Berjaya Times Square | Bab 37 ; Dato beri saguhati | Bab 37 B ; Persiapan Raya | Bab 39 ; Dato memarahi Aisy | bab 39 B ; Dato kedekut | Bab 40 ; Memberitahu Dato Zaffran | bab 40 B ; Pembongkaran pengkhianatan Hasdi | Bab 41 ; Dato Seri berang | Bab 41 B ; Laporan Polis | Bab 42 full ; Hasdi dan kuncunya ditangkap | Bab 43 ; Hasdi mengugut Hani | Bab 44 ; Mimiland | Bab 44 B ; Dato mencintai Hani? | Bab 45 ; Mengugut Dato Z | Bab 45 B ; Hani!!!!! | Bab 46 ; Unit rawatan rapi | Bab 46B ; kau suka Hani ke Zaffran? | Bab 47 ; Tolonglah sedar Hani | Bab 47 B ; Hani sudah sedar | Bab 48 ; Hani sudah keluar dari Hospital | Bab 48 B ; Mula bekerja semula | Bab 49 full ; makan malam | bab 50 ; Jidin | Bab 50 ; tersenyum sendirian | Bab 51 full ; Melawat Aisy di penjara | Bab 52 ; Panggil Dato lagi | Bab 52 B ; Kak Joyah... Kak Joyah | Bab 1 dan 2 sesudah diolah semula | Bab 3 dan 4 diolah semula | Bab 5 ; olahan semula | Bab 53 ; Melawat rumah baru | Bab 53 B ; Dato menyanyi untuk Hani | Bab 54 full ; Video di You Tube | Bab 55 full ; Video Hani Menjadi fenomena |
Kami, (Ilham Grup Buku Karangkraf) tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami. Kami juga berhak tidak memaparkan komen-komen yang melanggar terma dan syarat yang telah ditetapkan
  Terhangat di Grup Buku