Hani dan Dato Z
Bab 44 B ; Dato mencintai Hani?
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Kategori: Novel
Paparan sejak 17 Februari 2013
Kahwin dengan Dato? Oh Pliz! Bagi bab 1,2,3,4 dan 5 telah diolah semula. Saya akan mula memadamkan bab-bab lama yang telah diolah. Bab lain saya hanya kemaskini sahaja bab yang ada kerana tidak melakukan olahan secara besar-besaran.Jadi anda boleh baca bab lain seperti biasa. Segala kesulitan amat dikesali.
Penilaian Purata:
(1 orang telah menilai karya ini)

Senarai Bab :
9409

Bacaan






“Dia buat sial dengan aku! Dia belum tahu lagi aku siapa!!!! Kau !!! Kau adalah orang yang dicintainya… aku akan gunakan kau untuk suruh Zaffran membawa fail yang aku hendak. Hahahahahahaahahahahah.. kau ingat kau bijak.. aku lagi bijaklah Z” bentak Hasdi.

“Nanti kejap.. kau kata.. aku adalah orang yang dicintai Dato? Kau ni biar betul.. sejak bila aku bercinta dengan Dato? Untuk pengetahuan kau… Dato tidak pernah meluahkan isi hatinya kepada aku.”

“Kau memang tidak sedar Hani. Tapi aku menyedarinya dan Zaffran sendiri yang memberitahu aku yang dia mencintai kau. Sebab itulah aku jauhkan diri dari kau dan membiarkan cinta aku kepada kau beralih kepada Zaffran. Tapi tengok apa yang dia buat kepada aku!!! Dia sanggup lapor kepada Polis yang aku ambil duit syarikat” jelas Hasdi. Oh! Patutlah hasdi sejak dua menjak ini menjauhkan diri daripada aku.. ingatkan dia sudah give up untuk mengurat aku.. rupanya dia beri laluan kepada Dato.

“Tapi memang betulkan apa tindakan Dato ambil… Hasdi mengambil duit syarikat.. bukan sedikit… tapi 8 juta.. tentulah dia melaporkan kepada Polis.”

“Kau menyebelahinya… aku tidak kira… aku akan gunakan kau untuk dapatkan fail yang aku hendak.”

“Kalau kau gunakan aku… kau ingat Polis akan lepaskan kau?” Hani cuba menggunakan pendekatan psikologi/

“Aku tahu Polis tidak akan lepaskan aku. Sebab itu aku sudah buat perancangan untuk lari ke sempadan dengan engkau sebaik aku dapat apa yang aku hendak. Aku akan bawa kau dan abang kau.. kita bina hidup baru.. abang kau jadi wali” what!!! Not in million years aku akan menerima Hasdi sebagai suami aku!!!!

“Taknak aku kahwin dengan kau de!!!” bantah Hani..

“Hahahahaahahhaah.. sekarang yang berkuasa adalah aku. Kau ikut sahaja cakap aku.. kalau kau hendak selamat.”

“Kalau aku enggan.. kau hendak bunuh aku pula.. bunuhlah. Aku sanggup mati dari jadi isteri orang gila!!!” tegas Hani.

“Ya.. aku sanggup membunuh. Tapi bukan engkau… abang kau.. hendak?”

“Kau!!!!” pandai Hasdi menggunakan kelemahannya.

“Hahahahahahaahhahahahahaha…. Sekarang.. diam.. aku hendak telefon Z keparat” Hasdi mengambil telefon bimbit dari dalam poket dan mendail nombor Dato Z ;

“Hello along… lama tak berbual.. sihat” katanya sebaik sahaja Dato Z mengangkat telefon.

“Kau hendak apa ha?” Hani dapat mendengar perbualan tersebut kerana Hasdi menekan butang speaker kuat.

“Relaks.. salahkah sepupu hendak menelefon sepupunya sendiri.”

“Kau ni kenapa? Apahal telefon aku” Dato Z mungkin berang diganggu oleh Hasdi yang menjadi musuhnya kini.

“Sombongnya.. baiklah.. biar aku berterus terang. Pandaikan kau tukarkan fail kewangan dengan Fail laporan pengarah. Macam tahu-tahu yang aku hendak ambil fail tersebut.”

“Sebab aku tahu mungkin ada beberapa orang kuncu-kuncu kau akan cuba mengambil fail tersebut. Jadi aku sorokkanlah.. dan terbukti telahan aku benar….”

“Tak guna kau… kau pandai sangat yer. Sekarang ini.. nyawa awek kau di dalam bahaya.. aku mahu kau datang jumpa aku sekarang.”

“Awek aku? Siapa? Ika? Wiwi? As?” banyaknya awek…..

“Kasih yang kau pendamkan… Hani.”

“Apa!!! Kau culik Hani semata-mata hendak dapatkan fail kewangan? Kau dapat pun kau ingat kau boleh lepas dari Polis? Polis akan cari kau sehingga ke lubang cacing tahu tak!!!” gertak Dato Z.

“Ada aku kisah? Sekarang ini kau hendak kekasih kau si Hani ini selamat atau tidak? Kalau nak… bagi fail kewangan itu cepat. Aku takde masa hendak berbual-bual. Ini hani dengan aku!!! Hani.. kau cakap dengan pakwe kau ni” Hasdi menunjukkan telefon kepada Hani.

“Dato!!! Jangan pedulikan Hasdi… panggil Polis!!!” jerit Hani.

“Along.. kau dengar sini. Kalau kau beritahu Polis… maka kau tidak akan berjumpa lagi dengan Hani untuk selama-lamanya. Aku mahu kau datang ke Mimiland sebelum pukul 12.00 tengahmalam… ingat,… datang seorang… orang aku akan tunggu di pintu masuk Mimiland. Ingat tu along… bawa dokumen yang aku hendak!!!” Hasdi menamatkan talian… kemudian beliau mendail lagi ;

“Oi.. korang masih dekat luar lagi?”

“Ya Boss!!!”

“Aku mahu kau jaga di pintu masuk utama.. tunggu Dato Z datang. Pastikan yang dia datang seorang sahaja… aku tidak mahu ada orang mengekorinya samada Polis atau pengawal peribadinya… faham!!!!”

“Faham boss” Hasdi menamatkan perbualan.

“Kau.. ambil kerusi untuk tetamu kita ini… kita tunggu Dato” pembantunya mengangguk dan mengambil kerusi untuk Hani.. Hani duduk.



Klik di sini jika bacaan spam!
Senarai Bab :
Bab 1 ; Temuduga | Bab 2 ; temuduga yang hampas | Bab 3 ; jawapan yang tidak terduga | Bab 6 full ; berjalan-jalan dengan Dato | bab 7 ; Sinopsis dan Dato tidak solat ? | Bab 8 ; Aisy memerli Hani | Bab 8 B ; Sinopsis Beg Gucci tiruan | Bab 9 ; Dato hantarkan Hani balik | Bab 9B ; sinopsis dan sekeping invois | Bab 10 full ; Mula menyiasat | Bab 11 full ; Berjimba-jimba dengan Tasya | Bab 12 ; Gaji pertama | Bab 13 ; Menyoal Pak Mat | Bab 13 B ; menyoal Pak Mat 2 | bab 14 ; Macamana yek? | bab 14 B ; Dato meminta maaf | Bab 15 ; Berjumpa Jidin sengal | Bab 16 ; Aisy semakin rapat dengan Hasdi | bab 16 B ; sinopsis dan sekumpulan dengan Hasdi | bab 17 ; Tasya menyatakan kebimbangannya | Bab 17 B ; Aisy beri amaran | Bab 17 C ; sinopsis dan makan malam sekeluarga | Bab 18 full ; Mula bergerak | Bab 19 ; Berjaya membuat salinan dokumen | Bab 20 ; Hasdi ada perasaan dengan Hani? | Bab 21 ; Tasya sudah masuk geng Kak Joyah? | bab 21 B ; membeli kereta | Bab 22 full ; Aisy mengamuk!!! | Bab 23 full ; bercuti di Port Dickson | Bab 24 ; sesuatu yang mengejutkan | bab 25 ; Apit perlu dibedah segera | Bab 26 ; Dato Z membantu | bab 27 ; peel abang hani | bab 28 ; Wiwi | Bab 28 B ; Pak Mat pulangkan wang syarikat | bab 29 ; Dato Z bermesra dengan Wiwi | Bab 30 ; Video Dato Z dan Wiwi | bab 30 B ; sinopsis dan skandal Dato | bab 31 ; kecoh satu pejabat | Bab 31 ; wiwi tak puasa? | Bab 32 ; Pakwe Wiwi mengamuk!! | Bab 32 B ; Dato Z mengupah Jidin | Bab 33 ; Bukti | bab 33 B ; Bukti 2 | bab 34 ; Dapat komisen | Bab 35 ; Puan Kamelia | Bab 36 ; Dato Z berjumpa anak-anaknya | Bab 36 B ; Berjaya Times Square | Bab 37 ; Dato beri saguhati | Bab 37 B ; Persiapan Raya | Bab 39 ; Dato memarahi Aisy | bab 39 B ; Dato kedekut | Bab 40 ; Memberitahu Dato Zaffran | bab 40 B ; Pembongkaran pengkhianatan Hasdi | Bab 41 ; Dato Seri berang | Bab 41 B ; Laporan Polis | Bab 42 full ; Hasdi dan kuncunya ditangkap | Bab 43 ; Hasdi mengugut Hani | Bab 44 ; Mimiland | Bab 44 B ; Dato mencintai Hani? | Bab 45 ; Mengugut Dato Z | Bab 45 B ; Hani!!!!! | Bab 46 ; Unit rawatan rapi | Bab 46B ; kau suka Hani ke Zaffran? | Bab 47 ; Tolonglah sedar Hani | Bab 47 B ; Hani sudah sedar | Bab 48 ; Hani sudah keluar dari Hospital | Bab 48 B ; Mula bekerja semula | Bab 49 full ; makan malam | bab 50 ; Jidin | Bab 50 ; tersenyum sendirian | Bab 51 full ; Melawat Aisy di penjara | Bab 52 ; Panggil Dato lagi | Bab 52 B ; Kak Joyah... Kak Joyah | Bab 1 dan 2 sesudah diolah semula | Bab 3 dan 4 diolah semula | Bab 5 ; olahan semula | Bab 53 ; Melawat rumah baru | Bab 53 B ; Dato menyanyi untuk Hani | Bab 54 full ; Video di You Tube | Bab 55 full ; Video Hani Menjadi fenomena |

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku