DIA CEO HATIKU
Bab 25
Genre: Cinta
Kategori: Novel
Paparan sejak 06 November 2017
Dia seorang ceo terkenal tetapi dia seorang lelaki yang cukup angkuh , perfectionist dan agak anti perempuan....Sehinggalah kehadiran Ayra Ervina budak kampung yang gemar berkhayal tetapi seorg yg baik hati .....Reesya mpunyai masalah personality disorder dia mendendami Firhad , ceo .....( Cover by fcklauren)
Penilaian Purata:

Senarai Bab :
179

Bacaan


       AYRA yang termenung jauh itu di renung oleh seseorang yang semakin menghampirinya .Kali ini tiba pula masa Firhad untuk menjaga Ayra seperti mana Ayra menjaganya dahulu.

        Selepas kejadian itu , Ayra mengalami sedikit trauma.Dia juga terpaksa menamatkan tempoh praktikalnya di syarikat.

        Lagipun tak lama lagi , Ayra bakal menyambung kembali semesternya yang hanya lagi empat bulan sebelum konvo.Tetapi bila mengenangkan dirinya yang trauma itu keluarganya tidak pasti sama ada mahu extend semester atau pun tidak .

         " Ayra sayang...Buat apa tu ? Kenapa termenung jauh sangat....Kalau teringat saya ? Saya kan dah ada ni ....Mari makan awak..Sedap ni mama awak buat jemput- jemput," ujar Firhad seraya  meraih tangan itu lalu di genggam erat .Ayra meronta untuk dilepaskan tangannya tetapi semakin erat pula Firhad mengenggamnya.

          Setelah kerusi di tarik , perlahan - lahan tubuh itu didudukkan.Ayra mengangkat cangkir berisi air kopi panas itu lalu ditiup sedikit dan dicicipnya." Ayra," pelawa Firhad cuba menyuapkan jemput- jemput itu ke mulut Ayra.Ayra menggeleng.

          " Makan sedikit please....Ayra makan sendiri ok kalau malu saya suap ," ujar Firhad.Sekali lagi Ayra menggeleng.Dia tiada selera.Firhad tidak berpuas hati , tubuh Ayra kelihatan sedikit susut .Firhad risau , lagipun doktor yang merawat Ayra itu pernah berpesan padanya Ayra harus makan.Paksa jika perlu.Dan itulah yang telah Firhad lakukan.

            "Ayra! Kalau tak nak makan..Saya mesti suapkan....Ayra kena makan juga....Mama, papa kami semua risaukan Ayra...Macamana Ayra nak sihat jika Ayra tak nak makan....Ayra tak kesiankan Fir ke ?," soal Firhad cuba menyuap gadis itu kembali.

           Ayra kini terpaksa akur juga pada permintaan lelaki itu.Perlahan- lahan dia membuka mulutnya.Firhad tersenyum kemenangan lantas cubitan cucur tepung itu di suapkan ke dalam mulut Ayra yang ternganga itu." That' s my girl ....," ujar Firhad menyuap lagi .Ayra cuba memaniskan roman wajahnya dengan memberi satu senyuman.

         " Maniskan diaorang tu bang...," puji si isteri lalu terlentok manja di dada bidang si suami.


********


         SETELAH kambusan tanah yang terakhir.Mereka semua mulai melabuhkan punggung atas tikar yang telah mereka hamparkan tadi.Tanah yang masih merah ditemani dua nisan kayu bertulis NOURUL AREESYA BINTI ROHANA

1985- 2017

         Tangan mereka tadahkan tatkala imam mulai membaca doanya.Setelah itu , keadaan sunyi itu makin dilanda keinsafan tatkala talkin dibaca....

          Wahai Nourul Areesya binti Rohana, Hendaklah kamu ingat akan janji- janji Allah yang mana kamu ada bersama- sama dari dunia ini,


Sekarang kamu telah menuju masuk ke negri akhirat , kamu tlah mengaku bahawa Tiada Tuhan disembah melainkan Allah, Muhammad itu pesuruh Allah, apabila datang 2 malaikat yang menyerupai kamu mungkar dan nakir, janganlah kamu gentar, pabila mereka menyuruh kamu duduk, kamu duduk...


Siapakah Tuhanmu

Siapakah Nabimu

Apakah agamamu

Apakah kiblatmu

Siapakah saudaramu

Apakah peganganmu

Apakah kalimah yang kamu bawa bersamamu 


Maka jawablah olehmu


Allah Taala Tuhanku

Muhammad Nabiku

Islam agamaku

AlQuran ikutanku

Baitullah kiblatku

Laa ilaaha illalallah muhammadur rasullah kalimahku bawa 


Insaflah wahai Nourul Areesya binti Rohana 


Bahawa mati itu benar

Mungkar nakir itu benar

Kubur itu benar

Dibangkitkan semula itu benar


      Setelah selesai talkin dibaca.Maka bermulalah penantian Reesya di bawah sana...

       Air mawar disirami atas kubur berkenaan dengan bergilir- gilir.Puan Rohana masih lagi dipujuk oleh Puan Sri Aiza.Ayra juga mengambil bahagian dalam sesi siraman itu.


Pabila tujuh langkah....
Klik di sini jika bacaan spam!

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku