OBSESSI QAYRA
Bab 4
Genre: Thriller/Aksi
Kategori: Novel
Paparan sejak 08 November 2017
Qayra Ibtisha cintakan Qhyael Lutfi jangan ada sesiapa yg ingin rampas dia jangan ada sesiapa yg ingin meminatinya wlau dlm diam jgn ada yg mahu nikahinya laila, kau degilkan?? degilkan ?? aku dah kata jgn rampas Qhyael dr aku !! Laila!! Tolong aku ....Aku ta k pernah cintakan Qayra------Qhyael. kau memg mahu mati siapa yg rampas QHYAEL DRI AKU ! DIA AKAN 4 oct # 17 mystery/ thriller MATIIII....( COVER RUBY ANNAS)
Penilaian Purata:

Senarai Bab :
38

Bacaan






     WELCOME TO SMKTS PROM NITE ! Itulah yang tertulis di kain rentang merentangi pintu gerbang ke dewan sederhana luas itu.

      

       Kelihatan ramai para pelajar berpakaian cantik dan glamour.Yang perempuan di masa itulah mereka ingin menunjuk kebolehan mereka menata rias wajah dan mereka fesyen .Dan bagi pelajar lelaki pula , ada yang sengaja berpakaian ketat menunjuk sado nya mereka , ada pula yang mengalahkan CEO berkemeja , tuxedo bagai .

      Yang perempuan selain mekap, lilitan shawl juga menarik perhatian setiap mata yang memandang .Ada lilitan stail Elfira Loy, Emma Maembong , Fazura dan tak  kurang juga instant Neelofa.

      Yang free hair pula pelbagai penggayaan rambut mereka lakukan dari wavy ke dread lock ala Rasta bagi yang dipengaruhi fesyen Underground.Ada juga yang sanggup mewarnakan rambut hanya untuk malam itu sahaja.Sesetengah pula siang bertudung , malam lepas bebas.

      Kumpulan pelajar ' Loaded ' mereka akan duduk sekumpul sesama mereka.Dan ini , termasuklah Qhyael yang sedang berpimpinan tangan dengan Ferinna setelah lima hari ' clashed' dengan Ayra Tan Sri Omar ! 

      Mana Ayra ya ?? 

     Tersenyum- senyum Fifi ( Ferinna) sambil bermegah pabila dapat berkasihan dengan lelaki Idaman semua pelajar perempuan SMKTS ! Termasuk Qayra Ibtisha ! 

       Qayra Ibtisha ???

       Dia melangkah dengan penuh keyakinan , sambil melemparkan senyuman pada yang sudi .Tapi benarkah ' SEMUA ' senyuman itu ikhlas ? Atau ada udang di sebalik mee goreng ? 

      Namun, di sebalik senyuman - senyuman itu, terselit jua sosek- sosek manusia yang ingin mengutuk .Tak kurang juga yang secara terang- terangan tertawa lelucon.

       " Wei!! Kawan- kawan malam ini kita ada clown show ke ?? " Laung satu suara .Seorang pelajar lelaki berbaju hip hop ala Joe Flizow dengan cap senget nya menapak ke arah Qayra yang semakin menjadi tumpuan.

        " Hahaha.....You all nak tengok ' something funny ' tak ??? " Soal Fifi terpekup- pekup mulutnya yang pink habis tu .

         

       " Apa dia babe ? " Sahut si rakan yang bertocang tinggi ala ninja itu pula.

        Qhyael di sebelah terus berpaling .Air yang sedang berada di dalam mulutnya itu tersembur keluar .Dia benar- benar terkejut dengan penampilan Qayra yang perasan cantik itu.

       " Sayang !! Habis muka i basah  ...huk huk....!!" Marahnya sambil menghentak kaki .Sungguh mengada ! 

      " Sorry ! Sorry sayang ! I tak sengaja ....I terkejut bila melihat..." 

      " Perempuan itu kan ??? Ha...Itulah I nak cakap tadi ....Hihihi Macam clown ...!" 

      " Female clown !! Kawan- kawan !! " Sahut Qhyael lantang .Pernyataan sadisnya itu diiringi dengan gelak - tawa seluruh pelajar dalam dewan itu dan bergema.

      Dan , dengan secara tiba- tiba bergema satu irama muzik.Jika di dengari dengan betul ianya sebuah irama untuk persembahan badut funfair .

       " Hah , apa lagi Qayra clown !! Tunjuklah persembahan hebat awak !!! Hahaha.. " 

       " Hahahaha....Hahaha....!!" 

       " Aduh !! "  Pabila kepalanya terkena satu balingan rambang.Satu lagi balingan mengenai wajah dan tubuhnya ! 

        Berlengas, melekit itu yang Qayra rasa kini .Wajahnya kini di penuhi krim kek !! 

         

         Mata kian bergenang ! Tangan kian kejap dia genggam.! Tangan kanan pula terus menyapu krim tersebut .

          Qayra mendongak lalu mencari wajah seseorang . Ashfa yang ingin membelanya terencat langkahnya apabila melihat ketenangan pada wajah Qayra yang kian menghampiri gruop Qhyael Lutfi Dato ' Luth ! 

          Fifi kian resah , lengan Qhyael makin kejap dia rangkulnya sambil melontarkan renungan tajam ! Bagi Qayra Ibtisha pula , sekecil hama pun dia tak gentar pada jelingan PERAMPAS itu !! 

          Kalau kehilangan Ayra dia PENYEBABNYA dan tak mustahil jika malam yang sama dia punyai dua mangsa ! 

           " Qhyael sayang ! Qayra cintakan Qhyael ! Qayra tak kisah apa Qhyael nak cakap ! Tapi , yang pasti..." 

           " Kurang ajar ! Berani kau kiss boyfriend AKU ???!!" 

           Qhyael menarik tangan Fifi yang hampir mahu menampar Qayra sambil menggelengkan kepalanya.

           " Tapi sayang .....Dia kiss you!! " Tukas Fifi geram.Kenapa mesti di halang perlakuannya itu ?? 

            

           PANG !! Satu tamparan kuat hinggap di wajah Qayra.

            " Qayra!! Qhyael!!! Kau sudah melampau !! " Herdik Ashfa meluru ke arah mereka.Mereka - mereka yang lain hanya mahu menjadi penonton sinetron ini .Tanpa mahu berbuat apa - apa bagi meleraikan perbalahan ini.

          " Kau diam Ashfa !! Si bodoh ini memang patut kena tampar !! Kurang ajar !! Puihhj....!" 

           Qayra tersenyum sambil menyapu air ludahan Qhyael dengan jarinya lalu di cium.

             Yearkkk!! Jijik mereka melihatnya !! Qhyael juga tergamam ! Fifi pula berlakon nak muntah !! Mereka yang berperanan sebagai penonton itu pula terus mencemuh dengan cara berbisik antara satu sama lain.

         " Qayra ! Kenapa dengan  kau  ni ?? Jangan jadi bodoh lah !! Apa istimewanya jantan INI ?? Sampai kau sanggup memalukan diri kau sendirii  !!!   Sudah, sudahlah tu Qayra...!! Jangan jadi bodoh kerana Cinta yang kau sendiri pun tahu tak berkesudahan !! " 

         " Ashfa !! Jangan kau ulangi perkataan CINTA !! Aku jijik mendengarnya !! Hei perempuan ! Kau dengar sini !! Kau TAK SETARAF dengan aku !!! Cermin muka tu dulu !! Aku tak ingin BERCINTA dengan keturunan GILA ! BANGSAT ! " 

        " Aduh!!! " Qayra tanpa pamitan terus meninggalkan majlis itu .Airmata di seka berkali - kali.Qayra kuat ! Qayra tak boleh menangis !! Qayra yakin satu hari nanti cinta Qayra akan terbalas !! 

        " Nah ! Rasakan penangan orang GILA !" Sindir Ashfa terus berlari mendapatkan Qayra yang sedang menonyoh- nonyoh mekapnya itu .

         Qayra dah cantik!! 

         Qayra tak perlu mekap!! 

          Qayra dah cantik !! 

           Qayra tak perlu mekap!! 

      " Qayra....'" Ashfa menyentuh bahu yang terdedah itu lembut." Qayra dah cantik! Qayra tak perlu mekap..!! " ulangnya lagi .

       " Qayra....Sabar....." Ashfa terus mendakap Qayra yang makin sememeh mekapnya itu.Tanpa Ashfa sedari , airmatanya turut mengalir.

       " Sayang ...You okay tak ni...??," soal Fifi ingin merangkul lengan lelaki yang diserbu rasa malu itu." Dun  touch me !! " herdiknya .Fifi tersentak ! Cemberut wajahnya juga.Sama- sama terpaksa menebal kulit muka menahan malu .

       " Arghhh!!  Ada mayat dalam toilet!!! ...." Jerit seorang gadis bertudung dalam keadaan termengah dan keterkejutan.Semua mata ke arahnya ! 

        Qhyael dan Fifi tidak jadi melangkah pergi , mereka saling berpandangan kini." Mayat??? " Soal mereka berdua .

        " Apa lagi , panggil cikgu !! " laung pelajar lelaki berpakaian hip hop tadi terkocoh - kocoh berlari keluar.Para pelajar yang lain juga pakat keluar serentak.Berebut - rebut , siapa keluar dahulu.

        Mereka berpecah , ada yang mencari cikgu dan pengetua ! Ada yang berlari ke arah tandas untuk melihat sendiri siapa ? Dan keadaannya ?? 

        " Ashfa ! Qayra ! A...A ....Ada mayat dalam tandas perempuan !! " Termengah gadis bertudung Neelofa itu bercerita .

        " Hah ?? Ya Allah !! Siapa ???" 

        " Siti !! Mayat tu ....Mayat . .." 

        " Siapa Atin ?." 

         

        " Ayra....!! " 

        " Apa ??.??!! " 

       Ashfa dan Siti membuntang mata dan dipenuhi cemas .

        " Siapa pembunuhnya ??." 

        " Mayat Ayra mengerikan Siti, Ashfa ..." ujar Atin sambil mengerling wajah bersahaja Qayra.Berkerut sedikit dahinya kini.

        ' Qayra ....Kau memang tiada perasaan ke apa ? ' monolognya sambil berbalas renungan dengan  gadis yang di beri jolokan clown girl itu.

       " Wei !! Korang tolong  ....!! Fifi korang .....Fifi ...." Jerit satu lagi suara .Keadaan bukan semakin tenang tapi bertambah celaru .

        Lepas satu, satu berita tergempar yang terpaksa mereka hadap untuk satu malam ini sahaja.

        " Hah ! Kenapa pula ?? Bukan ke tadi elok je dia dok berkepit dengan Qhyael tuh !" Sindir Ashfa sambil mengerling Qayra yang membisu itu.

        " Dia.....Dia....juga mati!! " 

       " What ??" Laung Ashfa dan Siti .Qayra tetap bersahaja.

         Memang kau ni tiada perasaan , Qayra !! 

         " But how ? So suddenly ..???" 

         " Ada orang letak serbuk racun dalam tas tangannya !! Dia buka lalu terhidu !! Then suddenly dia rebah ! Badannya menggelepar seperti epilepsi !! And keluar cecair putih dari mulutnya .. !" 

        " Ya Allah!! Kenapa ni ?.." 

        " As , kami takuttt.....Sekolah kita dah tak selamat sekarang !! " 

        Bibir yang tadi bagaikan di gam ! Kini perlahan - lahan mengukirkan senyuman .

         Qhyael milik Qayra....

          





Klik di sini jika bacaan spam!
Senarai Bab :
PROLOG | Bab 1 | Bab 2 | Bab 3 | Bab 4 | Bab 5 | Bab 6 | Bab 7 | Bab 8 | Bab 9 | Bab 10 | Bab 11 | Bab 12 | Bab 13 | Bab 14 |

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku