TATKALA CINTA TERUJI
PROLOG2
Genre: Cinta
Kategori: Novel
Paparan sejak 12 Disember 2017
[TATKALA CINTA TERUJI] - PENA PUTERA SINOPSIS :- PERKAHWINAN yang terbina atas dasar persahabatan orang tua membawa Azyah dan Fakrul kepada ikatan suami isteri dengan rela hati mereka. Azyah cuba untuk menerima apa yang berlaku segalanya dengan hati yang terbuka. Jelas sekali, perkahwinan ini mungking kelihatan bahagia di mata Azyah, namun tidak pada Fakrul. Hatinya tetap pada wanita lain, namun dia tidk sanggup melukakan hati isterinya. Segalanya cuba disembunyikan daripada pengetahuan isterinya. Apa yang terjadi sekali pun, Azyah tetap isterinya. Tahun demi tahun berlalu, perkahwinan ini mula tidak kelihatan ke mana lagi arah tujunya. Tiada khabar gembira yang mendampingi Azyah. Dia masih menanti kehadiran cahaya matanya bersama Fakrul. Tetapi, apabila berita yang menggembirakannya tiba, dia diuji dengan ujian yang cukup berat. Dan ujian itu membawa dia ke memori masa dahulu. Insan yang dia sayangi dulu muncul semula. Apakah yang dia akan lakukan? Adakah dia akan hanya tabah menghadapinya atau... membalas segala kekejaman ini? Follow Pena Putera: Facebook : Pena Putera Blogger: karyapenaputera.blogspot.com Wattpad: Pena_Putera
Penilaian Purata:

Senarai Bab :
160

Bacaan


BAHAGIA? Inikah bahagianya? Melihat kepada mereka, hatinya bertambah geram. Setelah bertahun-tahun dia setia, pengkhianatan yang dia peroleh? Betapa kesalnya dia mencintai seorang lelaki yang dia cinta hingga separuh mati tetapi lelaki itu mengkhianati cintanya?


Lelaki itu tidak pandai menepati janjinya. Pelbagai janji yang ditaburkan kepadanya, tetapi begini kesudahannya? Sukar untuk dia tersenyum kini kerana kesakitan di hati yang pedihnya tidak terkata.


Jika dia mampu putarkan masa, dia tidak mahu lelaki itu menawan hatinya dahulu. Biarlah mereka tidak pernah bertemu supaya kelak, tidaklah dia terasa sakit di hati seperti sekarang. Mungkin, hidupnya akan jauh lebih baik sekarang.


Air matanya mula jatuh menitis mengenangkan memori dia bersama lelaki itu. Sukar untuk dia lupakan. Telah banyak masa yang mereka habiskan bersama.


Kini, bagaimana dia harus meneruskan hidupnya?


Bagaimana dia mahu merawat hati yang luka ini?


Baiklah, teruskanlah kehidupan kau dan dia dengan baik. Kebahagiaan ini pasti tidak akan kekal lama. Bagaimana aku sakit kerana kalian, kalian juga perlu merasainya. Aku akan pastikan aku dapatkan hak aku. Tunggulah waktunya.


Waktu di mana kalian akan jatuh tersungkur dan melutut pada aku.
Klik di sini jika bacaan spam!
Senarai Bab :
PROLOG1 | PROLOG2 | BAB 1 | BAB 2 | BAB 3 | BAB 4 | BAB 5 | BAB 6 | BAB 7 | Bab 8 | BAB 9 |

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku