Menggilap Gerhana
Bab 20
Genre: Keluarga
Kategori: Novelet
Paparan sejak 12 Disember 2017
Jika kau terluka, aku turut sama...
Penilaian Purata:

Senarai Bab :
214

Bacaan


Keesokan paginya, sebaik tersedar segera Min capai handphone. Ada beberapa miscalled dan text. Dia tidak peduli yang lain, hanya daripada Danny yang menarik perhatiannya. Namun kosong. Dia menarik nafas. Menaip sesuatu di ruangan.

-Should we meet again?- Send. 

Lama dia merenung handphone tersebut. Text masuk beberapa minit kemudian.

-No, if you returning the ring- Danny

Sesak nafas rasanya, tetapi dia perlu respon.

-Boleh bagi masa?- Send. 

Tunggu lagi. Text masuk.

-Okay- Danny

Dia menahan nafas sebelum menaip ayat selanjutnya - tak lama. Taip. Laju. No turning back.

-I agree to marry you ASAP.- Send. 

Senyap.

Handphone tiba-tiba berdering. Danny.

Suara lelaki itu bergetar di hujung talian. Berterima kasih. Min meyakinkan dirinya yang inilah keputusan terbaik. Tak ada gunanya untuk berdiskusi lebih, kerana segalanya mungkin sudah tertulis di loh mahfuz.

Min serahkan kepada Danny, mama dan ibunya untuk menguruskan pernikahan itu. Sekaligus sempat untuk highlight beberapa perkara PENTING yang Min mahukan demi menyetujui perkahwinan ini.

Sekarang, Min tinggal berdoa.Klik di sini jika bacaan spam!

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku