SNOW WHITE DAN ROSE RED
PROLOG1
Genre: Cinta
Kategori: Novel
Paparan sejak 13 Disember 2017
[SNOW WHITE DAN ROSE RED] - Pena Putera SIAPA sangka, niat baik Hanna dan Umaira yang mahu menolong lelaki yang memerlukan bantuan mereka telah menyebabkan mereka terjebak dalam masalah yang rumit. Di sebalik masalah itu, satu persatu perkara mula terdedah. Dan hakikatnya, masalah itu sebenarnya telah membawa mereka dari satu masa ke satu masa silam. Walaupun begitu, setiap rintangan dan ujian yang mereka hadapi tidak lagi keseorangan. Pintu hati mereka yang telah tertutup suatu ketika dahulu kini diketuk semula dan yang jelas, walaupun dalam pelbagai masalah, mereka adik-beradik hanya ingin rasa bahagia. Sehinggalah suatu rahsia yang besar terbongkar, melibatkan kisah silam dan perasaan, adik-beradik yang digelar 'Snow White' dan 'Rose Red' ini... Dapatkah mereka menerimanya? Apakah sebenarnya rahsia tersebut?
Penilaian Purata:

Senarai Bab :
139

Bacaan


TERSEBUTLAH suatu kisah tentang pasangan adik-beradik yang bahagia pada zaman dahulu. Nama mereka ialah Snow White dan Rose Red. Mereka hidup dengan bahagia bersama ibu mereka. Walaupun kehidupan mereka tidak sekaya mana dan hanya bersederhana dalam setiap perkara, namun kebahagiaan hidup dititikberatkan.

Suatu hari, mereka bertemu dengan seekor beruang yang terbaring di tanah lalu dibawa pulang untuk dirawat. Apabila sedar beruang itu, mereka mula menjadi rapat dan berkawan baik.

Ketika Snow White dan Rose Red sedang berjalan-jalan di hutan, terlihat seorang kerdil yang memerlukan pertolongan bila janggutnya tersangkut pada dahan pokok kecil. Lalu, mereka cuba menyelamatkan si kerdil itu dengan memotong janggutnya.

Bukan mahu berterima kasih, sebaliknya si kerdil itu memarahi kedua-dua adik-beradik itu kerana kuasa saktinya telah pun hilang setelah janggutnya dipotong.

Akhirnya, beruang yang diselamatkan mereka adik-beradik telah bertukar menjadi seorang putera setelah sumpahannya tamat. Putera itu jatuh cinta dengan Snow White dan mereka pun berkahwin. Manakala, Rose Red pula berkahwin dengan adik si putera itu.

Mereka pun hidup dengan bahagia.

Tetapi, bagaimana dengan kisah Snow White dan Rose Red versi moden?
Klik di sini jika bacaan spam!
Senarai Bab :
PROLOG1 | PROLOG2 | BAB 1 | BAB 2 | BAB 3 | BAB 4 | BAB 5 | BAB 6 |

Portal Ilham tidak akan bertanggungjawab di atas setiap komen yang diutarakan di laman sosial ini. Ianya adalah pandangan peribadi dari pemilik akaun dan ianya tiada kaitan dengan pihak Portal Ilham.

Portal Ilham berhak untuk memadamkan komen yang dirasakan kurang sesuai atau bersifat perkauman yang boleh mendatangkan salah faham atau perbalahan dari pembaca lain. Komen yang melanggar terma dan syarat yang ditetapkan juga akan dipadam.

  Terhangat di Grup Buku