BULI
Muhammad Amirul
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 15 April 2017
Posting ke 1

          Di sebalik riuh rendah orang ramai, aku cuba menyelit di setiap ruang celahan. Ke kiri kanan langkah ku pantas di orak ber-irama ibarat “side step” seorang pemain ragbi. Luas imaginasi...

543

Bacaan

KALUNG
noor hayati
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 22 April 2017
Posting ke 1

                                                           ...

170

Bacaan

KAU UNTUK AKU, OKEY?
Si Kecik
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 15 April 2017
Posting ke 3

     Seperti biasa Alya terus duduk dikerusi tempat dia bertugas. Pagi-pagi dia dah awal tiba, seperti biasa dia menekan butang on pada alat komputer.Areen yang duduk bersebelahan meja dia tadi...

1363

Bacaan

ESPIONAGE
Dr Fendi Ameen
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 6

She went about kissing frogs for in her once-upon-a-time mind that’s what she had learned to do. With each kiss came expectations of slimy green changing to sparkling white. With each day came the realizations that quick-tongued,...

889

Bacaan

Biar Saya Melindungi Awak
Princess Mirrah
Kategori: Novelet
Genre: Cinta
Paparan sejak 23 April 2017
Posting ke 1

“Bila nak kahwin?” “Dah berpunya ke?” “Mustahillah kau tak ada sesiapa lagi.” “Tipu sangat cakap takde.” Itulah soalan yang kerap ditanya oleh orang sekeliling terhadap dia.Terkadang,berkali-kali dia ditanya soalan itu oleh orang yang sama.Erdina buntu.Apa,dah tak...

199

Bacaan

PLUVIOPHILE
Syaf
Kategori: Novelet
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 4

“ALA Aira jomlah kita ikut camping ni. At least hilang juga stress kita menghadap assignmentyang berlambak tu. Lagipun boleh juga kita tenangkan fikiran sebelum minggu exam. Yalah kan, bulan depan kan kita dah nak...

627

Bacaan

LOVE YOU SWEET VAMPIRE
Soul Eryma
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 April 2017
Posting ke 2

YA Allah geramnya! Membazir aje aku beli durian. Last-last tak dapat makan juga. Farah pun kata nak temankan aku buat resepi baru dekat kafe. Tapi, tiba-tiba pulak boyfriend call nak ajak tengok movie.“Untunglah...

294

Bacaan

NERAKA DUNIA
MahzuzWafa
Kategori: Novel
Genre: Fantasi
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 3

SATU tahun bersamaan 12 bulan. 12 bulan bersamaan 365 hari. 365 hari bersaman 8,760 jam. 8,760 jam bersamaan 525,600 minit. 525,600 minit bersamaan 3,153,600 saat. Tempoh yang sangat lama. Apatah lagi bagi Khidir...

399

Bacaan

AKU SUKA KAU
Liah Ismail
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 April 2017
Posting ke 6

Bab 6“CEPATLAH!” panggil Rizqiey dari depan pintu rumah. Teman serumahnya itu kalau tengah bersiap, kalah orang perempuan. Bebelnya dalam hati. Geleng kepala Rizqiey melihat Murshid terkocoh-kocoh keluar dari dalam bilik tidurnya....

1684

Bacaan

Memori Bunga Sakura
Syakira
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 21 April 2017
Posting ke 1

BAB 1Hana segera menunduk kepalanya sedikit apabila dua orang pelanggan keluar dari pintu utama Kafe Sakura bersama kotak kek yang dibawa di tangannya, “Terima kasih, sila datang lagi.” Sempat juga pelanggan tersebut senyum...

209

Bacaan