KISAH SERAM MALAM JUMAAT: KEM REMAJA
Ebriza Aminnudin
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 13 Oktober 2016
Posting ke 6

“TAK nak! Tak nak! Tak nak! Ruddi tak nak ke kem remaja tu. Kenapa ayah dan mak nak hantar Ruddi ke sana? Ruddi tak sukalah pergi ke kem macam tu.” Nuruddin mengamuk...

5472

Bacaan

ADIT - Watak PEMBANTU DARI NERAKA
Noorfadzillah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 11 Oktober 2016
Posting ke 1

“SUNGGUH kejam! Beraninya mereka menjatuhkan hukuman ke atas Mbah Tun demikian rupa. Di mana hati nurani mereka hingga sanggup mengambil nyawa nenek pada Mayang? Bunda yang mendengarnya juga dapat rasai kesengsaraan hidup Mayang...

1922

Bacaan

JIRAN
Nia Reiya
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 05 Oktober 2016
Posting ke 1

Natasha mendecit. Dia terbangun. Matanya digosok berkali-kali sebelum matanya memandang permukaan dinding putih. Jam dinding berwarna merah dipandang dengan pandangan geram. Tidurnya terganggu dek tangisan dan jeritan seorang perempuan. “Baru tiga hari aku pindah...

3015

Bacaan

Pusara Tanpa Nama
norita
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 04 Oktober 2016
Posting ke 1

Biar betapa berat hati ini untuk melepaskan, akhirnya aku terpaksa juga kerana dia bukan milik ku. “Asalamualaikum.“ “Waailaikumusalam.“ “Awak Milah kan? Jamilah Jamil, kelas 5 Perdagangan 1, tahun 82.“ “Saya.“ Tadinya,...

1109

Bacaan

Plan Cinta Qhadeeja
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 05 Oktober 2016
Posting ke 1

Plan Cinta QhadeejaOleh : Zhar Aruzi Hairi Bunyi lagu “something” nyanyian The Beatles dari soudbox yang terletak diatas meja membingitkan telinga. Wayarnya bersambung ke I-Phone yang diletakkan diatas katil. Seorang gadis genit sedang...

1196

Bacaan

Di Celahan Khemah
Najah
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 07 Oktober 2016
Posting ke 1

Di Celahan Khemah Pagi itu suasana tenang dan damai. Seperti biasa, keadaan di dalam Kem Za’atari yang terletak di kawasan padang pasir tandus di utara Jordan itu sunyi sepi. Masing-masing melayani kehidupan seharian...

913

Bacaan

Min Montel
Wan Noorhidayat
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 09 Oktober 2016
Posting ke 1

JAM baru menunjukkan pukul 8.30 pagi. Aku masih sibuk melayan kerenah pelanggan yang datang tanpa henti sejak tadi. Tidak cukup tangan aku dibuatnya. Macam-macam perangai ada. Mujurlah aku ini jenis orang yang cekap...

1573

Bacaan

Mirage (Part Akhir)
Nadhie Wueen
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 06 Oktober 2016
Posting ke 1

Sambungan dari MIRAGE Part 1Datin Rafiza terduduk di sofa empuk di banglo mewahnya. Saat ini, kenangan lalu mula bermain-main dimatanya.       “Kau ke Nur Irisha Abdul Aziz?” soal seorang wanita...

1155

Bacaan

Hantu Pejabat
Syarzila Serizawa
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 06 Oktober 2016
Posting ke 1

TEKSI berhenti betul-betul di hadapan pintu masuk ke pejabat Amelia. Amelia turun setelah membayar tambang.Hujan renyai-renyai yang entah bila turun, mula menitik dan menyentuh wajah dan pipinya.Langit berwarna gelap kerana...

1616

Bacaan

Pengantin Senja
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 09 Oktober 2016
Posting ke 1

Pengantin Senja Oleh : Zhar Aruzi Hairi Petang hampir beralih ke senja. Angin selatan yang bertiup menyapa tubuh gadis yang masih termenung di bangku berhampiran. Disebelahnya diletakkan topi berwarna merah dengan logo sauh berwarna...

2010

Bacaan