KUNCI CINTA DARI PENCIPTA
amirahnabilahasrin@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 10 Jun 2017
Posting ke 1

            “Ini semua salah kau ! Kalau anak aku tak pergi ambil kau di airport semua ni takkan terjadi. Kau pembawa malang !”, itulah lemparan dari seorang ibu yang tidak dapat...

867

Bacaan

Assalamualaikum My Japanese Bos – Part 1
bungamardiah@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Jun 2017
Posting ke 1

 Assalamualaikum MyJapanese Bos – Part 1“Matilah kita Mun, Bos dari Jepuntu nak datang.” “Bos dari Jepun Kak Su?” SoalMunirah terkejut. Berita yang disampaikan Kak Suraya itu benar-benar...

1731

Bacaan

SETIAKU DI SINI
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 01 Jun 2017
Posting ke 1

Aku mengenalinya melalui Facebook. Tak kenal pun siapa dia sebenarnya. Aku cuma tertarik dengan nama profilnya yang muncul tanpa diundang di newsfeed Facebook ku. People that...

1195

Bacaan

RAMADHAN MAK LIJAH II
mfauzi6079@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 21 Mei 2017
Posting ke 1

                Azrisyam memandu MPVnya berhati-hati.Lagu Dendang Perantau  lantunan suara lemak merdu dari AllahyarhamTan Sri P.Ramlee begitu menusuk kalbunya. Tidak lengkap rasanya jika hari lebaran yang disambut tidak diiringi dengan lagu-lagu...

712

Bacaan

SUATU PERTEMUAN
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 Jun 2017
Posting ke 1

Aku berjalan menghampiri kamar tidur kami. Dari celah-celah ruang sempit di antara daun pintu dan bingkainya, terpancar semacam cahaya yang sifat dan geraklakunya secara spontan mengingatkan aku akan api. Tapi...

722

Bacaan

ENCIK SUAMI MISTER IMAM
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Jun 2017
Posting ke 1

Aku dalam persimpangan.Keduanya-duanya aku sayang. Sukar untuk aku membuat pilihan bila kedua-duanya pun turut sama menaruh perasaan terhadapku. Sedang aku hanyalah seorang lelaki tabah yang menerima apa jua ujian hidupnya...

2832

Bacaan

Saya Tunggu Awak!
Annull Misnan
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Jam yang berada ditangan pantasku kerling. Ya allah, dah pukul 6 petanglah. Aku dah janji dengan mama nak balik awal hari ni.Tanpa menunggu lama meja yang bersepah dengan fail-fail aku...

2245

Bacaan

AKU INGIN MENJADI MIMPI INDAH
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 31 Mei 2017
Posting ke 1

“... dalam tidurmu. Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu... ” suara itu beralun lembut di tepian cuping telingaku. Lemas aku terbuai dengan kemerduannya. Hilang seketika derita jasadku. "Aku...

800

Bacaan

MELANKOLIA
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 31 Mei 2017
Posting ke 1

Dia adalah sahabat baik ku sejak dari sekolah rendah lagi. Aku budak kampung, dia budak bandar. Terpisah seketika bila dia balik ke Kuala Lumpur semasa di tingkatan 3. Namun, ibarat...

626

Bacaan

SYURGA DI HATI KITA
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 29 Mei 2017
Posting ke 1

 Aku sedar dia tidak secantik mana. Kulitnya tidak segebu atau secerah kulit gadis-gadis lain yang ingin berdamping rapat denganku. Rupanya juga tidak sesempurna perempuan-perempuan lain yang tampil mulus bertopengkan make-up...

995

Bacaan