ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

1627

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

803

Bacaan

Cintai Aku Kerana Cinta
Eyda Suzeda
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 November 2016
Posting ke 14

SEPANJANG perjalanan pulang hanya ditemani oleh dendangan lagu di radio. Tiada sepatah bicara pun yang terbit dari bibir aku mahu pun Azdrel. Hanya sesekali saja aku mengerling ke arahnya yang begitu serius memberi fokus...

6807

Bacaan

Bikers Tak Kental-Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’)Episod:Tangan yang melambai…menyeramkan!
masterza
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 1

Bikers Tak Kental Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’) Episod : Tangan yang melambai…menyeramkan!      Jam di handphone menunjukkan 10 minit lagi masuk jam 6.00pagi. Aku menolak motor yang baru 2 minggu dibeli ke...

802

Bacaan

Mak Mertuaku CEO
Princezz
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 20 Disember 2016
Posting ke 3

Kakinya juga melangkah laju menyaingi kaki-kaki lain. Ke mana kaki itu pergi tidak lagi diputuskan oleh tuannya. Seketika kaki berhenti, tuannya menadah tangan tiba-tiba. Setitis air mendarat di tapak tangannya. Bibirnya melengkung ke atas....

849

Bacaan

Jodoh Sebelum 30
nadeanour
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Disember 2016
Posting ke 7

ANEKA HORS D'OEUVRES terhidang cantik dan kemas di meja panjang yang diletakkan di dua sisi dewan. Beberapa tetamu sedang memegang piring ditangan sambil memilih snek yang menambat hati untuk dinikmati....

4127

Bacaan

CIK BRUTAL ENCIK SENTAP
Julia Basri
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Disember 2016
Posting ke 17

BAB 17“Dalam banyak-banyak pasar malam kat Malaysia ni, takde tempat lain ke kau boleh pergi hah, Encik Sentap? Menyemak ajelah kat sini!” selar Lili, selamba.Berasap telinga Qaliff mendengarnya. “Encik...

31696

Bacaan

BAD BOYS JADI MILIKKU
Soeul Eryma
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Januari 2017
Posting ke 4

"MAWARrindukan umi"  Air mata yang mula mengalir membasahi pipi cepat-cepat dikesat dengan tangan. Dia tidak tahu mengapa perasaan ini tidak mampu untuk dia hapuskan. Perut yang terasa lapar membuatkan dia...

2156

Bacaan

Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

1314

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

867

Bacaan