Hidayah Milik Allah
Faiq Danial
Kategori: Alternatif
Genre: Islamik
Paparan sejak 04 Ogos 2016
Posting ke 1

Cerita yang aku akan sampaikan di bawah jangan disalah takfsir pula.Cerita ini bukan berniat untuk membangga-banggkan diri kerana dosa dan bukan pula untuk menyakiti hati sesiapa.Kalaulah ada terkena kepada sesiapa,ini...

864

Bacaan

Sayang Saya
nureel
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 11 Jun 2016
Posting ke 1

SAYANG SAYA “You ni yang perempuan muslim, tak payah la pakai tudung atas kepala. You should free your hair, colour your hair. Biar nampak bergaya sikit, ikut trend sekarang. Ada orang yang I jumpa tu...

1326

Bacaan

Takdir
Ara Wahab
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 28 Julai 2016
Posting ke 1

“Qaseh dah couple dengan Danial” Qaseh sengih seraya menunjukkan cincin pemberian Danial yang masih lagi berada di dalam kotak. Sumayyah dan Umairah berpandangan. “Danial? Danial Franz?” soal Sumayyah. Qaseh mengangguk dengan sengihan di bibir. “Biar...

233

Bacaan

plan rembat hati Ichah
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 22 Julai 2016
Posting ke 1

 Iman mendekati sahabatnya,Ku Zain. Dia menepuk bahu Zain. Nak luluh jantung Zain dibuatnya. Iman ketawa halus melihat wajah Zain yang pucat gara-gara terperanjat. “Man,kau kalau ya pun bagi salam dulu. Untung aku tak masuk dalam...

1071

Bacaan

KESEDARAN
NORAZIZAM
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 02 Julai 2016
Posting ke 1

“Hai seorang saja, boleh abang temankan” “Cantiknya…, bertambah manis jika cik adik tersenyum” “Janganlah sombong sayang…, nanti tak laku baru tahu” Usik sekumpulan pemuda kepadaku. Aku terus berlalu dari situ. Aku tidak memperdulikan suara-suara seperti...

719

Bacaan

Peringatan Hati
NazihatulHanan
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 14 Julai 2016
Posting ke 1

Kaab!! Kaab!! Kaab!!Tidak perlu kecoh. Diam!!! Engkau siapa memandai-mandai menilai aku?Senyum... aku adalah hatimu sendiri. Bisa saja aku tahu isi perutmu. Entah apa yang engkau sumbat di dalam jasadmu sehingga...

647

Bacaan

KALAU ESOK MATI
Aira
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 16 Jun 2016
Posting ke 1

TAJUK: KALAU ESOK MATI?Tekun aku menghadap laptop di atas meja belajar sambil menaip ayat untuk membalas perbualan rakanku di Facebook. Mataku tertarik pada satu article di dalam Facebook. Tajuk besarnya“Artis...

885

Bacaan

Ikhtilat Semanis Kurma
Firdaus
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 28 Ogos 2016
Posting ke 1

Ikhtilat semanis kurmaSuatu ketika Ali sedang berjalan, dia terlihat sekumpulan lelaki dan wanita duduk bincang bersama, ketawa bersama, dan makan bersama..Ali menggelengkan kepala, terus...

825

Bacaan

KENANGAN SEMALAM
NORAZIZAM
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 25 Jun 2016
Posting ke 1

“Boleh saya bercakap dengan Rosli” “Rosli yang mana satu ini cik. Ada tiga orang Rosli di sini” “Saya tidak ingat pula nama penuhnya” “Macam mana ini, berkawan dengan orang tidak tahu nama penuh. Lain kali cik tanya nama...

873

Bacaan

Ish.. Susahnya nak tundukkan pandangan.
Firdaus
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 28 Ogos 2016
Posting ke 1

- Ishh.. susahnya nak tunduk.. -Apa yang kena tunduk ini?? Kepala ke?? Sakit pulak tengkok kalau tundukkan kepala jer.. apa lagi,MATAlah yang kena tunduk..Mata kena tunduk...

692

Bacaan