Mak Mertuaku CEO
Princezz
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 20 Disember 2016
Posting ke 4

“Macam mana papa boleh terlupa tentang perkara ini. Buat malu aje depan perempuan tua dan anaknya itu,” bentak Ravi sambil menghentak meja komputer abangnya. “Mana papa tahu hal itu. Dato Alwi pun tak...

2077

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

1355

Bacaan

Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

2078

Bacaan

LOVE YOU, Miss Hilang Ingatan!
Aimie
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Februari 2017
Posting ke 19

8905

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

1101

Bacaan

Deadly Reporter
Fatul
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Februari 2017
Posting ke 13

Lega dirinya apabila Qamil bersetuju untuk berbincang secara baik dengannya. “Kalau kau dapat pancing ikan, kau memang berani.”Ujarnya.Kalau setakat seekor ikan nak pancing, budak enam tahun dalam kampung pun boleh buat.Aku bagi peluang je...

3933

Bacaan

Cintai Aku Kerana Cinta
Eyda Suzeda
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 November 2016
Posting ke 14

SEPANJANG perjalanan pulang hanya ditemani oleh dendangan lagu di radio. Tiada sepatah bicara pun yang terbit dari bibir aku mahu pun Azdrel. Hanya sesekali saja aku mengerling ke arahnya yang begitu serius memberi fokus...

8629

Bacaan

Jodoh Sebelum 30
nadeanour
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Disember 2016
Posting ke 7

ANEKA HORS D'OEUVRES terhidang cantik dan kemas di meja panjang yang diletakkan di dua sisi dewan. Beberapa tetamu sedang memegang piring ditangan sambil memilih snek yang menambat hati untuk dinikmati....

5356

Bacaan

CIK BRUTAL ENCIK SENTAP
Julia Basri
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Disember 2016
Posting ke 17

BAB 17“Dalam banyak-banyak pasar malam kat Malaysia ni, takde tempat lain ke kau boleh pergi hah, Encik Sentap? Menyemak ajelah kat sini!” selar Lili, selamba.Berasap telinga Qaliff mendengarnya. “Encik...

35480

Bacaan

ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

2110

Bacaan