Deadly Reporter
Fatul
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Februari 2017
Posting ke 13

Lega dirinya apabila Qamil bersetuju untuk berbincang secara baik dengannya. “Kalau kau dapat pancing ikan, kau memang berani.”Ujarnya.Kalau setakat seekor ikan nak pancing, budak enam tahun dalam kampung pun boleh buat.Aku bagi peluang je...

4677

Bacaan

Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

2312

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

1233

Bacaan

CIK BRUTAL ENCIK SENTAP
Julia Basri
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Disember 2016
Posting ke 17

BAB 17“Dalam banyak-banyak pasar malam kat Malaysia ni, takde tempat lain ke kau boleh pergi hah, Encik Sentap? Menyemak ajelah kat sini!” selar Lili, selamba.Berasap telinga Qaliff mendengarnya. “Encik...

36932

Bacaan

#ISABELLA
Yin
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Mac 2017
Posting ke 4

Usai solat berjemaah, sesi salam bersalam. Makanya marilah kita salam mak mentua tersayang kita, adik-adik ipar perempuan yang dikasihi dan... suami kita yang paling garang. Bak kata adik-adik, along...

2101

Bacaan

LOVE YOU, Miss Hilang Ingatan!
Aimie
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Februari 2017
Posting ke 19

10173

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

1532

Bacaan

NAUGHTY GIRL MEET CLASSY BOY
Aliah
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Mac 2017
Posting ke 6

Khairil mula mengimbau peristiwa hari itu. Sungguh dia marah apabila terimbau peristiwa yang baru 2 minggu lepas. Gara-gara seorang perempuan, demam dibuatnya. “Eh, yang kau buka tingkap kereta tu dah kenapa?” marah Khairil terhadap...

5504

Bacaan

Janin Dalam Peti Ais
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Mac 2017
Posting ke 1

Mood memasak Shina mencapai tahap kemuncak walaupun sudah sebulan tidak ke dapur. Kekangan masa dan jadual pengajian yang padat menyebabkan dia banyak makan di luar.Empat orang rakan serumahnya sudah dua minggu pulang ke...

1442

Bacaan

Pencuri Hati Tuan Doktor!
Syaza Arisha
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 09 Mac 2017
Posting ke 12

Aku menarik nafas lalu aku hembuskan dengan keluhan bosan. Jam ditangan aku tenung hampir berkali-kali. Apa yang si Tuan doktor buat lama sangat ni? Takkan keputusan x-tray tak keluar- keluar...

13389

Bacaan