Kita Couple Nak?
Siti Norshimah Binti Md Yasan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Ogos 2016
Posting ke 1

Kita couple nak Alisya memandang kepada Rafiq dengan satu perasaan yang sukar digambarkan. Sedih, sayu, kecewa semuanya menjadi satu resepi. Macam resepi masak lemak cili api. Kalau makan memang tangap nangis....

2503

Bacaan

NAMAKU MUTIARA
FarhahShah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 16 September 2016
Posting ke 1

Namaku Mutiara. Cahaya Mutiara. Pelikkan? Bahasa Malaysia sangat. Bukan arab mahupun inggeris. Seluruh keluarga aku panggil aku Tiara. Kawan-kawan dan orang bukan ahli keluarga aku panggil aku, Mutia. Aku anak kedua dari tiga...

1493

Bacaan

MY VALENTINE
nea
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 September 2016
Posting ke 1

My Valentine Prolog “Aen,Aen Natasya binti Dato’ Hisyam!”jerit Cikgu Kamariah.Aen tersentak dan tersedar daripada lamunannya.Dia terus menjawab panggilan cikgunya. “Ya,cikgu!”kata Aen dengan suara yang lantang. “Sila ulang apa yang saya katakana tadi,”arah...

917

Bacaan

Tak suka tapi Cinta
Diyana
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Oktober 2016
Posting ke 66

“Sayang.. stoking abang sayang letak dekat mana?” tanya Haziq. tangannya sibuk menaip sesuatu di dalam telefon bimbitnya. “Ada dalam almari tu. abang ni, kan Sya dah bagitahu tiga kali.” jawab Aisyah...

220713

Bacaan

Mak Mertuaku CEO
Princezz
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 20 Disember 2016
Posting ke 4

“Macam mana papa boleh terlupa tentang perkara ini. Buat malu aje depan perempuan tua dan anaknya itu,” bentak Ravi sambil menghentak meja komputer abangnya. “Mana papa tahu hal itu. Dato Alwi pun tak...

2396

Bacaan

ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

2293

Bacaan

Cintai Aku Kerana Cinta
Eyda Suzeda
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 November 2016
Posting ke 14

SEPANJANG perjalanan pulang hanya ditemani oleh dendangan lagu di radio. Tiada sepatah bicara pun yang terbit dari bibir aku mahu pun Azdrel. Hanya sesekali saja aku mengerling ke arahnya yang begitu serius memberi fokus...

9590

Bacaan

Bikers Tak Kental-Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’)Episod:Tangan yang melambai…menyeramkan!
masterza
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 1

Bikers Tak Kental Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’) Episod : Tangan yang melambai…menyeramkan!      Jam di handphone menunjukkan 10 minit lagi masuk jam 6.00pagi. Aku menolak motor yang baru 2 minggu dibeli ke...

1347

Bacaan

Jodoh Sebelum 30
nadeanour
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Disember 2016
Posting ke 7

ANEKA HORS D'OEUVRES terhidang cantik dan kemas di meja panjang yang diletakkan di dua sisi dewan. Beberapa tetamu sedang memegang piring ditangan sambil memilih snek yang menambat hati untuk dinikmati....

5830

Bacaan

CIK PILOT, AKU CINTA KAMU!
Anak Fatimah
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Oktober 2016
Posting ke 19

Fatiha duduk menghadap lelaki Inggeris kacak dan tinggi lampai di hadapannya. Aura lelaki itu begitu kuat sehingga menyebabkan dirinya terasa kecil di hadapan lelaki itu. Sesekali beberapa mata yang lalu lalang melihat ke...

16149

Bacaan