Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

2529

Bacaan

Bikers Tak Kental-Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’)Episod:Tangan yang melambai…menyeramkan!
masterza
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 1

Bikers Tak Kental Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’) Episod : Tangan yang melambai…menyeramkan!      Jam di handphone menunjukkan 10 minit lagi masuk jam 6.00pagi. Aku menolak motor yang baru 2 minggu dibeli ke...

1537

Bacaan

Jodoh Sebelum 30
nadeanour
Kategori: Novelet
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Disember 2016
Posting ke 7

ANEKA HORS D'OEUVRES terhidang cantik dan kemas di meja panjang yang diletakkan di dua sisi dewan. Beberapa tetamu sedang memegang piring ditangan sambil memilih snek yang menambat hati untuk dinikmati....

6280

Bacaan

CIK BRUTAL ENCIK SENTAP
Julia Basri
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Disember 2016
Posting ke 17

BAB 17“Dalam banyak-banyak pasar malam kat Malaysia ni, takde tempat lain ke kau boleh pergi hah, Encik Sentap? Menyemak ajelah kat sini!” selar Lili, selamba.Berasap telinga Qaliff mendengarnya. “Encik...

38098

Bacaan

Mak Mertuaku CEO
Princezz
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 20 Disember 2016
Posting ke 4

“Macam mana papa boleh terlupa tentang perkara ini. Buat malu aje depan perempuan tua dan anaknya itu,” bentak Ravi sambil menghentak meja komputer abangnya. “Mana papa tahu hal itu. Dato Alwi pun tak...

2638

Bacaan

ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

2435

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

1330

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

1647

Bacaan

Cintai Aku Kerana Cinta
Eyda Suzeda
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 November 2016
Posting ke 14

SEPANJANG perjalanan pulang hanya ditemani oleh dendangan lagu di radio. Tiada sepatah bicara pun yang terbit dari bibir aku mahu pun Azdrel. Hanya sesekali saja aku mengerling ke arahnya yang begitu serius memberi fokus...

10456

Bacaan

Tak suka tapi Cinta
Diyana
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Oktober 2016
Posting ke 66

“Sayang.. stoking abang sayang letak dekat mana?” tanya Haziq. tangannya sibuk menaip sesuatu di dalam telefon bimbitnya. “Ada dalam almari tu. abang ni, kan Sya dah bagitahu tiga kali.” jawab Aisyah...

229574

Bacaan