PLEASE!! I NEED SOMEBODY
Eyda Lahi
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 28 Jun 2017
Posting ke 4

          “Awak, Love you tau. Janji, jangan lupakan saya!!” Ucap Ji-De pada Elisha, seraya memeluk gadis itu dan belum sempat Elisha membalas pelukan Ji-De. Tiba-tiba....          “Kringg!!!”          Pengera...

1218

Bacaan

Perjanjian
Jenifer
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 21 Jun 2017
Posting ke 32

Promosi! Promosi!Ni nak minta tolong ni. Ada sesiapa turut pakai Wattpad tak? Kalau ada tu, mintalah ringan - ringan click link bawah ni. Ni cerita satu lagi. Thank You. Sayang...

6712

Bacaan

Harapan Kecundang
MOHAMAD ZULFADHLI
Kategori: Alternatif
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Segala galanya tampak seakan akan mampu miliki hatinya. Maka dengan tenang berusaha sedaya upaya untuk tidak terus berasa selesa. Hari demi hari ,kami jalani bersama meniti kebahagiaan sebagai sahabat yang saling...

268

Bacaan

IMAMKU ENCIK PILOT
aimanshamsuri1@gmail.com
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 04 Julai 2017
Posting ke 16

PERLAHAN-LAHAN aku cuba membuka mata. Berpinar rasanya. Bila sudah sedar sepenuhnya, mata meliau keadaan sekeliling. Aku terbaring di atas katil yang cukup asing untuk aku. Dan...

7779

Bacaan

ANDAI DIA TAKDIRKU
aizaamin_aidir@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 04 Julai 2017
Posting ke 1

Kring…………..kring……..Bunyi jam loceng yang amat membingitkan telinga telah memecah kesunyian dan ketenangan tidurnya pagi itu. Dia menggeliat perlahan, masih terasa beban kepenatan setelah seharian memerah otak untuk menyiapkan assignment. Dikerlingnya...

1826

Bacaan

MALAM INI KITA BERPISAH
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 Jun 2017
Posting ke 1

Bulan penuh menghiasi langit pada malam itu. Betapa cantiknya, bisiknya dalam hati. Hujan baru sahaja turun membasahi bumi bila dia memulakan perjalanan menuju ke suatu destinasi, tempat yang sama dia melafazkan...

843

Bacaan

SEDAR
MOHAMAD ZULFADHLI
Kategori: Puisi
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Kini baru aku tersedarAku ditunjukkan jalan keluarTanpa mampu pertahankan diri sendiri,Segala galanya seakan sia sia,Pengorbanan yang dilakukan,Dikhianati tanpa sedar,Dimana sebuah pengakhiran kebahagiaan?Dimana letaknya hatimu? Fikirkanlah yang mencintaimu sepenuhnya Ketika jatuh senang suka...

186

Bacaan

Saya Tunggu Awak!
Annull Misnan
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Jam yang berada ditangan pantasku kerling. Ya allah, dah pukul 6 petanglah. Aku dah janji dengan mama nak balik awal hari ni.Tanpa menunggu lama meja yang bersepah dengan fail-fail aku...

1716

Bacaan

Setulus Rindu
Ameena Shaqirah
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 2

BAB 1Hana berjalan kearah pejabatdalam keadaan terburu-buru. Ni lah padahnya bila iphonenya bunyi alarm diapergi tekan butang snooze, tak sedar diri awak tu baru nak...

747

Bacaan

Datuk or Dato' ?
Nur Rihhadatul Aisya
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 07 Julai 2017
Posting ke 35

Assalammualaikum, lama tak buka portal ilham. Ini pun sebab ada dat untuk buka dekat lappy. Seperti ada yang tahu story ni masih lagi diteruskan tapi hanya boleh didapatkan di Wattpad...

25215

Bacaan