Indahnya Cinta
Ainaa Azlan
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 29 Disember 2016
Posting ke 1

“Astaghfirullah Al-azim. Astaghfirullah Al-azim. Allah…. Engkau lindungilah hatiku daripada hasutan syaitan, Ya Allah.” Bibir Rahmatullah tidak henti beristighfar kepada Allah Maha Esa. Tangan kanan diletakkan di atas dada kiri yang berdenyut kencang. Dia...

993

Bacaan

Aku, Payad dan Uyung
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 30 Disember 2016
Posting ke 1

Pagi ini cerah, walau malam tadi hujan lebat. Air hujan membasahi halaman rumah. Aku termanggu seketika di muka pintu. Nikmat sungguh dapat merasai suasana pagi yang hening sebegini!. “Ah! Futsal pagi ni! mujur teringat” Aku bingkas...

1059

Bacaan

Ketabahan Seorang Wanita
Ukhti_Aina
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 28 Disember 2016
Posting ke 1

Suasana Sekolah Tinggi Agama Siput Sedut, dipenuhi dengan ramai pelajar lelaki dan perempuan di Astaka Al-Malik. Perhimpunan itu dibuat secara mengejut sehingga semua warga sekolah wajib berkumpul, tidak ada seorangpun...

789

Bacaan

Bangladesh?
Muhammad Amirul
Kategori: Cerpen
Genre: Islamik
Paparan sejak 09 Januari 2017
Posting ke 1

Nama aku Ahmad, Ahmad Ukail. Aku memegang amanah selaku penyelia bahagian stor penerimaan barangan yang tidak melepasi piawaian. Aku baru sahaja dinaikkan pangkat 3 bulan yang lepas. Kejayaan yang aku kecapi di mana...

798

Bacaan

Gadis Baju Merah
Hafiz Aziz
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 06 Januari 2017
Posting ke 1

Di tahun 2000, umurku 22 tahun dan aku masih menjalani National Servis Singapura di dalam Pulau Tekong. Seperti biasa, kami hanya dibenarkan pulang kerumah di pagi Sabtu dan harus melaporkan diri balik ke...

5087

Bacaan

BAHALOL!
Muhammad Amirul
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 30 Disember 2016
Posting ke 1

Piiinn!! Pinnnnnnnnnn!!!! Suasana hening pagi dibingitkan oleh bunyi hon motosikal milik Kamarul. “Woi!!! Buta ka?? Tengok la dulu side mirror tu sebelum nak masuk simpang!!” Herdikan keras dikeluarkan dari mulut Kamarul kepada sebuah kereta Proton Saga...

622

Bacaan

MENCARI MENTARI
Noreey
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 05 Januari 2017
Posting ke 1

MENCARI MENTARI        Hari ini mendung berkampung di langit. Sirna sudah cahaya mentari bulan December yang sudah mencecah hari ke 15 setelah mempamerkan wajah mulusnya sehari suntuk semalam....

534

Bacaan

Geng Paranormal Kampung Rebung
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 06 Januari 2017
Posting ke 1

Sebuah kereta proton saga lama berwarna merah menyusuri lorong kampung dengan bunyi enjin yang tersangkut-sangkut. Pemandu yang berkupiah putih menguatkan bunyi radio yang mengumandangkan lagu-lagu dari corong radio klasik FM. Bunyi yang seiring dengan...

1367

Bacaan

Red Room
Nur Jannah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 04 Januari 2017
Posting ke 1

“KALAU kau teringin nak rasai pengalaman game online yang baru, cuba klik link ni...” Fendi menatap pesanan ringkas dari sahabatnya, Miyo melalui peti pesanan Facebook sambil mengetuk-ngetuk jarinya di atas meja. Tidak lama...

680

Bacaan

Kisah Seram Malam Jumaat - PT2 TERLARANG!
Noorfadzillah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 12 Januari 2017
Posting ke 1

DUNIA yang kita huni ini bukan hanya buat manusia semata-mata. Sesiapa pun sedia maklum ada alam lain di antara celah dan ceruk atas dunia ini yang berkongsi hidup dengan manusia. Walau di...

3448

Bacaan

Instagram @ilhamkarangkraf