Lelaki Tak Suci Itu
zaharah
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 Julai 2017
Posting ke 5

             Hari ke-4, bos kembali sihat. Datang ke pejabat seperti biasa. Mohd Ogos menjaga bos dengan baik sekali. Sampai bos cakap kepadaku,             “April, adik...

1852

Bacaan

Cinta Si Darah Muda
MOHD SHAQIR IMAN BIN MD LANI
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 08 Julai 2017
Posting ke 1

Berkahwin pada usia yang muda bukanlah sesuatu yang diimpikan Qalisa selama ini. Lebih-lebih lagi jika bakal suaminya itu bukanlah lelaki yang dia cintai. Namun apakan daya, semuanya telah dirancang kemas...

435

Bacaan

PLEASE!! I NEED SOMEBODY
Eyda Lahi
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 28 Jun 2017
Posting ke 4

          “Awak, Love you tau. Janji, jangan lupakan saya!!” Ucap Ji-De pada Elisha, seraya memeluk gadis itu dan belum sempat Elisha membalas pelukan Ji-De. Tiba-tiba....          “Kringg!!!”          Pengera...

1218

Bacaan

IMAMKU ENCIK PILOT
aimanshamsuri1@gmail.com
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 04 Julai 2017
Posting ke 16

PERLAHAN-LAHAN aku cuba membuka mata. Berpinar rasanya. Bila sudah sedar sepenuhnya, mata meliau keadaan sekeliling. Aku terbaring di atas katil yang cukup asing untuk aku. Dan...

7781

Bacaan

Tuhan, Izinkan Aku Mencintainya
aizaamin_aidir@yahoo.com
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 09 Julai 2017
Posting ke 12

Irfan mundar mandir di luar rumah. Hatinya cukup gelisah biarpun malam itu terasa sejuk sekali. Sesekali telinganya dapat menangkap suara ketawa kerluarganya yang masih berkumpul di ruang makan. Hatinya tidak...

4475

Bacaan

PrimRose
Nur Rihhadatul Aisya
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 20 Jun 2017
Posting ke 6

Assalammualaikum dan hi. Sorry sbb sis dah lama x update story ni.Sis nak inform yang cerita ini akan diupdatekan malam ni tap hanya bleh didapatkn di wattpad. Ats sebab2 trtntu....

1637

Bacaan

Datuk or Dato' ?
Nur Rihhadatul Aisya
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 07 Julai 2017
Posting ke 35

Assalammualaikum, lama tak buka portal ilham. Ini pun sebab ada dat untuk buka dekat lappy. Seperti ada yang tahu story ni masih lagi diteruskan tapi hanya boleh didapatkan di Wattpad...

25221

Bacaan

SETERU : KORBAN 2
edu_ariff@yahoo.com
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 04 Julai 2017
Posting ke 1

500 Tahun laluDERETAN rumah kayu beratap rumbia ranap dibadai ribut. Separuh daripada perkampungan lenyap dan mengorbankan banyak nyawa. Tangisan sayu kesengsaraan terus berkumandang menjadi simfoni yang bercampur dengan alam.            ...

530

Bacaan

Perjanjian
Jenifer
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 21 Jun 2017
Posting ke 32

Promosi! Promosi!Ni nak minta tolong ni. Ada sesiapa turut pakai Wattpad tak? Kalau ada tu, mintalah ringan - ringan click link bawah ni. Ni cerita satu lagi. Thank You. Sayang...

6716

Bacaan

Mr Kedekut Miss Kembar
Nur Afizah
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Jun 2017
Posting ke 4

DERINGANtelefonmematikan perbualan Fadiya dan Encik Haikal. Telefon bimbit yang memang di atasmeja ditenung. Terbit nama Puan Laila di layar skrin.            Fadiyamendengus geram tatkala menyedari Puan Laila...

2339

Bacaan