Terlanggar Terjatuh Hati
Intan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 10 April 2016
Posting ke 1

        Jam sudah 8.30 pagi, si Rina tak juga muncul-muncul depan kolej.Janji nak masuk kelas sama-sama. Chaca membebel sorang diri "eeeeaaa...kalau tak fikir kawan aku sendiri,memang tak...

2336

Bacaan

Kau Duduki Carta Hati!
Nicholas
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 April 2016
Posting ke 7

Awan yang putih kelihatan bergantungan megah di langit tinggi. Suasana yang bising diserikan dengan suara gelakan pengunjung yang datang dari seluruh pelosok dunia ke pantai terkenal itu. Mentari yang sudah condong menghampiri...

2783

Bacaan

Love at Second Sight
Afy
Kategori: Fans Fiction
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 Mei 2016
Posting ke 5

     Hujung minggu tu, ketika sedang menyiram bunga di beranda..Yi Jae : (menyanyi) I love you...you love me...Ji Yong : (tiba-tiba menyampuk) You love...

2750

Bacaan

Intai-Intai Cinta
Siti Norshimah Binti Md Yasan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 11 Mac 2016
Posting ke 1

Aku mengerdipkan mata. Bukan sekali, bukan dua kali tetapi banyak kali. Tak terkira rasanya dengan jari. Kemudiannya aku tersenyum. Senyuman ku kalau boleh nak cecah ke telinga. Aku memandangnya dengan degupan jantung ku...

2734

Bacaan

TUNANG TAK GUNA
muRni aQiLa
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 10 Mei 2016
Posting ke 12

DETIK demi detik berlalu. Tidur Shila begitu lelap. Bibirnya yang tadi sekadar bergerak terkumat-kamit, mula bersuara perlahan. Mula-mula antara dengar tak dengar. Lama-kelamaan kian jelas sebutan Shila. “Abang... Abang Ezzat... Abang...

17334

Bacaan

Dia, Gadis Idaman
Ilyana Hani
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 25 April 2016
Posting ke 20

ARISSA masuk ke dalam kereta Myvi milik Danial, dia harus cepat ke pejabat pos. Enjin kereta dihidupkan, dia menunggu seketika agar enjin panas. Biarpun kereta orang tetapi dia perlu menghargai dan menjaga...

16220

Bacaan

Isteriku Terlampau Berhashtag!...
Intan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 14 April 2016
Posting ke 1

" sayang...mana sayang ni?..." panggil si suami dari bilik. Ain sengaja buat tak dengar. Dia tengah sibuk buat kek cheese favorite si suaminya. Si suami pun turun ke...

1597

Bacaan

cinta si kaki bola
Arsya Aisya
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 16 Mac 2016
Posting ke 1

``Ika, mama ada hal sikit nak cakap dengan kamu ni?’’ Puan Mira menggamit anak daranya nan satu itu. Ikalah racun dan juga penawar dalam kehidupan suami isteri itu. Pertama yang menjadi tanda...

1281

Bacaan

Entry Cinta Untuk Nisa
illifadli
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 05 April 2016
Posting ke 1

“Entry Cinta Untuk Nisa” [Blog-Entry Baharu] *Entry ini saya tujukan khas buat seorang gadis bernama Nisa, kalau ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang boleh kita berjumpa lagi dan lagi...

1221

Bacaan

Cheese Tart Untuk MMK (Mamat Muka Ketat)
Siti Norshimah Binti Md Yasan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 11 Mei 2016
Posting ke 1

Cheese Tart Untuk Mamat Muka Ketat Hanis menarik tangan Nabilah dengan kasar. Elok dia berjalan tadi, langkahnya tiba-tiba terhenti dan tangan Nabilah pula yang menjadi mangsa. “Wei, kau kenapa tarik tangan aku ni?...

2007

Bacaan