GUNUNG IBLIS
Scarlet
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 29 Oktober 2016
Posting ke 6

BAB 5Uhuk! Uhuk! Balqis tersedak air masin yang memenuhi kerongkongnya. Dia menepuk-nepuk dada yang terasa sakit. Kemudian dia memicit kepala yang terasa berpinar. Tangannya tersentuh butiran pasir yang menjadi alas tubuh. Balqis terkejut! Dia yang terbaring tadinya...

4553

Bacaan

SAYEMBARA MISTIK
Prof Zoref
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 07 November 2016
Posting ke 14

2 tahun lalu, di pinggir hutan belakang Perumahan Inderaloka Jaya.. Ipin mendongak ke tabir langit sebaik sahaja dia keluar dari perut kereta kancilnya. Cuaca cerah tanpa kelibat awan kelam berarak. Mentari tidak sampai satu...

21745

Bacaan

BUDAK KECIK
Fidelia Najla
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 24 Oktober 2016
Posting ke 1

Malam ini, Nini pulang lewat kerana harus menyiapkan beberapa kerja urgent di pejabat. Sesampai di parking, tiada seorang pun yang berada di situ.Nini menjerling jam di tangan. "Huh.. Dah dekat...

2137

Bacaan

PUJAAN HATI LANGSUIR
Cempaka Silolona
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 13

Buntu fikiran Inspektor Naim mencari jalan penyelesaian. Dalam sela masa kurang seminggu, terdapat dua kes pembunuhan misteri. Terbaru, dia menerima perkhabaran dari teman sejawatnya dari Selangor. Ada satu lagi kes pembunuhan dengan modus...

9723

Bacaan

Mak, Aku Ada Saka !!! ( Sambungan Nak Tak! )
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 09 November 2016
Posting ke 1

Mak, Aku ada Saka!! ( sambungan Nak Tak! ) Oleh : Zhar Aruzi Hairi Bas yang ditunggu belum tiba. Izudin terkebil-kebil menahan kantuk. Air tin coca-cola yang diminumnya masih tinggal separuh. Tangkai beg bajunya disilang...

2745

Bacaan

YARA...
jaja
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 11 November 2016
Posting ke 0

Cannot load content...

612

Bacaan

Kisah Seram Malam Jumaat - Rumah Pusaka
Akma Saidon
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 10 November 2016
Posting ke 1

Dailla berlari cemas mendapatkan Daniel dan Danish yang sedang bermuram durja. Nafasnya termengah-mengah, dadanya dirasakan sempit kekurangan udara. Lama dia berdiam, mengambil masa menenangkan diri sebelum ditujahkan kata buat dua adik lelakinya. “Mana Dana?”...

2702

Bacaan

Dari Mimpi Ke Nyata
Ni Story Aku
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 11 November 2016
Posting ke 1

Tanusha berjalan ke arah biliknya dengan perlahan. Matanya tertutup kerana dia malas hendak membuka matanya. Tombol pintu lantas dibuka dan dia berjalan dan terus merebahkan dirinya ke atas katil. “Ish… Letihnya,”...

1182

Bacaan

KISAH SERAM MALAM JUMAAT (SIRI 2) - BABY BLUE
ILLYA
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 27 Oktober 2016
Posting ke 1

ESHAN menanggalkan kaca mata putihnya. Hasil carian di google mengenai permainan ‘Baby Blue’ di catit pada buku notanya. Eshan menongkat dagu membaca kisah yang dianggap sebagai ‘urban legend’ itu. Kononnya permainan ‘Baby Blue’ ini berkait...

4646

Bacaan

Spirit..Spirit of the coin!
Rohaidah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 06 November 2016
Posting ke 1

“Jadi tak malam ni projek kita?” tanya Eina. “Ehh.. mestilah jadi. Gila kau.. aku ada banyak lagi soalan nak tanya ni!” jawab Eyda. Eina sudah ketawa terkekeh-kekeh. Eina sudah mengagak yang Eyda pasti...

1261

Bacaan