KISAH SERAM MALAM JUMAAT (SIRI 2) - BABY BLUE
ILLYA
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 27 Oktober 2016
Posting ke 1

ESHAN menanggalkan kaca mata putihnya. Hasil carian di google mengenai permainan ‘Baby Blue’ di catit pada buku notanya. Eshan menongkat dagu membaca kisah yang dianggap sebagai ‘urban legend’ itu. Kononnya permainan ‘Baby Blue’ ini berkait...

4812

Bacaan

PUJAAN HATI LANGSUIR
Cempaka Silolona
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 13

Buntu fikiran Inspektor Naim mencari jalan penyelesaian. Dalam sela masa kurang seminggu, terdapat dua kes pembunuhan misteri. Terbaru, dia menerima perkhabaran dari teman sejawatnya dari Selangor. Ada satu lagi kes pembunuhan dengan modus...

10257

Bacaan

PROJEK SERAM - HOSTEL : SYY...
ILLYA
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 17 Oktober 2016
Posting ke 4

LIMA orang gadis yang saling tidak mengenali berkumpul di tempat sama. Sebuah van yang penuh dengan peti-televisyen kecil kelihatan di situ bersama peralatan penggambaran yang lain. Syahsyamusa mengatakan mereka sudah meletakkan CCTV di...

4872

Bacaan

GUNUNG IBLIS
Scarlet
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 29 Oktober 2016
Posting ke 6

BAB 5Uhuk! Uhuk! Balqis tersedak air masin yang memenuhi kerongkongnya. Dia menepuk-nepuk dada yang terasa sakit. Kemudian dia memicit kepala yang terasa berpinar. Tangannya tersentuh butiran pasir yang menjadi alas tubuh. Balqis terkejut! Dia yang terbaring tadinya...

4775

Bacaan

Alam Maya
AZIAH
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 20 Oktober 2016
Posting ke 1

Maya menarik begnya yang berisi pakaian menuju ke rumah sewa yang bersama anak perempuannya setelah baru bercerai dengan Kamal. Maya tersenyum puas melihat kawasan sekitar, terasa aman dan tiada gangguan. Maya menarik begnya menuju...

2648

Bacaan

BUDAK KECIK
Fidelia Najla
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 24 Oktober 2016
Posting ke 1

Malam ini, Nini pulang lewat kerana harus menyiapkan beberapa kerja urgent di pejabat. Sesampai di parking, tiada seorang pun yang berada di situ.Nini menjerling jam di tangan. "Huh.. Dah dekat...

2192

Bacaan

Spirit..Spirit of the coin!
Rohaidah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 06 November 2016
Posting ke 1

“Jadi tak malam ni projek kita?” tanya Eina. “Ehh.. mestilah jadi. Gila kau.. aku ada banyak lagi soalan nak tanya ni!” jawab Eyda. Eina sudah ketawa terkekeh-kekeh. Eina sudah mengagak yang Eyda pasti...

1349

Bacaan

Nenek Arilisa
nadeanour
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 21 Oktober 2016
Posting ke 1

"Sekumpulan penuntut Kolej Penyelidikan DETTA yang dilaporkan hilang enam bulan lalu ditemui awal pagi ini oleh pihak polis. Lima daripadanya telah disahkan meninggal dunia dan mangsa yang terselamat dikenali sebagai Arilisa Irdin ditemui oleh...

1573

Bacaan

Identiti
illifadli
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 17 Oktober 2016
Posting ke 1

Aku sedang meneliti fail kes pembunuhan yang dilaporkan telah berlaku enam hari lepas. Aku perlu melengkapkan kertas pendakwaan sebelum kes ini dibawa ke Mahkamah untuk perbicaraan. Pihak polis telah melakukan tugas yang baik...

2496

Bacaan

Jangan Buli aku !!
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 22 Oktober 2016
Posting ke 1

Jangan Buli Aku! Oleh : Zhar Aruzi Hairi Tahun 1990 Pintu bilik bertutup rapat. Didalamnya panas membahang. Tiga dari enam orang yang berada di dalamnya sudah membuka baju. Yang lainnya hanya bertahan dengan bermandi peluh. Seseorang yang...

2133

Bacaan