Dosa Cinta Adam
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 12 April 2017
Posting ke 1

Angin petang meyapu daun-daun di sekeliling kuburan. Pak Hasan memandang dengan rasa menyampah. Daun-daun itu perlu dibersihkannya esok. Itulah yang dilakukannya selama ini sebagai penjaga kubur di situ. Namun di sudut hatinya merasa...

1165

Bacaan

Kebahagiaan Terindah
ctnor_77@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 18 Mei 2017
Posting ke 1

Kebahagiaan Terindah            Aleya menatang teh o dan lantas menuju ke meja Farah.  Kemudiannya dia tersenyum.  Namun senyuman...

609

Bacaan

MALAM INI KITA BERPISAH
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 Jun 2017
Posting ke 1

Bulan penuh menghiasi langit pada malam itu. Betapa cantiknya, bisiknya dalam hati. Hujan baru sahaja turun membasahi bumi bila dia memulakan perjalanan menuju ke suatu destinasi, tempat yang sama dia melafazkan...

293

Bacaan

My Dear, My Brother In law
Bunga
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 07 Mac 2017
Posting ke 1

Genap sebulan Kak Lisa meninggalkan kami. Aku menatap Syazana yang sedang lena dalam pelukanku kini. Kesian anak kecil ini tidak sempat untuk merasai kasih seorang ibu. Kak Lisa meninggalkan kami beberapa minit...

2101

Bacaan

Kau Bahagiaku
rozaliana90@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 05 Mei 2017
Posting ke 1

“Abang, jom pergi vacation.” Humairah tiba-tiba muncul di pintu perpustakaan mini mereka. Tempat itu juga dijadikan bilik kerja untuk mereka berdua.“Abang sibuk la sayang sekarang,” Fuad menjawab tanpa memandang isterinya. Matanya...

683

Bacaan

Saya Tunggu Awak!
Annull Misnan
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Jam yang berada ditangan pantasku kerling. Ya allah, dah pukul 6 petanglah. Aku dah janji dengan mama nak balik awal hari ni.Tanpa menunggu lama meja yang bersepah dengan fail-fail aku...

369

Bacaan

KUNCI CINTA DARI PENCIPTA
amirahnabilahasrin@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 10 Jun 2017
Posting ke 1

            “Ini semua salah kau ! Kalau anak aku tak pergi ambil kau di airport semua ni takkan terjadi. Kau pembawa malang !”, itulah lemparan dari seorang ibu yang tidak dapat...

273

Bacaan

K.O.P.I untuk awak
Orkid
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 06 Mei 2017
Posting ke 1

   Nuha melangkah ke ruang pejabat Megah Holding yang terletak di tingkat tujuh. Seorang pekerja wanita sedang asyik memandang skrin komputer di kaunter penyambut tetamu. Mungkin menyambung kembali tugas-tugas yang...

799

Bacaan

SETIAKU DI SINI
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 01 Jun 2017
Posting ke 1

Aku mengenalinya melalui Facebook. Tak kenal pun siapa dia sebenarnya. Aku cuma tertarik dengan nama profilnya yang muncul tanpa diundang di newsfeed Facebook ku. People that...

445

Bacaan

SUATU PERTEMUAN
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 Jun 2017
Posting ke 1

Aku berjalan menghampiri kamar tidur kami. Dari celah-celah ruang sempit di antara daun pintu dan bingkainya, terpancar semacam cahaya yang sifat dan geraklakunya secara spontan mengingatkan aku akan api. Tapi...

161

Bacaan