ANDAI DIA TAKDIRKU
aizaamin_aidir@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 04 Julai 2017
Posting ke 1

Kring…………..kring……..Bunyi jam loceng yang amat membingitkan telinga telah memecah kesunyian dan ketenangan tidurnya pagi itu. Dia menggeliat perlahan, masih terasa beban kepenatan setelah seharian memerah otak untuk menyiapkan assignment. Dikerlingnya...

1826

Bacaan

Kemerdekaan Terindah
NORKHAIZAN HAQIS
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 28 Ogos 2017
Posting ke 1

Normal 0 false false false...

232

Bacaan

SUATU PERTEMUAN
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 Jun 2017
Posting ke 1

Aku berjalan menghampiri kamar tidur kami. Dari celah-celah ruang sempit di antara daun pintu dan bingkainya, terpancar semacam cahaya yang sifat dan geraklakunya secara spontan mengingatkan aku akan api. Tapi...

496

Bacaan

Terima Kasih Aisya
mfauzi6079@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 06 Ogos 2017
Posting ke 1

               Cinta itu pelbagai rasa               Terkadang lebih, terkadang kurang               Terkadang bahagia, terkadang membinasakan               Cinta itu satu fitrah...ia sentiasa ada                Aisya tekun melakukan tugasnya. ...

681

Bacaan

SETIAKU DI SINI
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 01 Jun 2017
Posting ke 1

Aku mengenalinya melalui Facebook. Tak kenal pun siapa dia sebenarnya. Aku cuma tertarik dengan nama profilnya yang muncul tanpa diundang di newsfeed Facebook ku. People that...

846

Bacaan

MALAM INI KITA BERPISAH
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 Jun 2017
Posting ke 1

Bulan penuh menghiasi langit pada malam itu. Betapa cantiknya, bisiknya dalam hati. Hujan baru sahaja turun membasahi bumi bila dia memulakan perjalanan menuju ke suatu destinasi, tempat yang sama dia melafazkan...

843

Bacaan

MERDEKA DI KAKI PELANGI
shajar562@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 11 September 2017
Posting ke 1

TAJUK : MERDEKA DI KAKI PELANGIAngin menderu ganas, memukul-mukul pelepah nyiur. Terliuk-liuk huyung. Hujan merejam kasar didada bumi. Berselerakkan beku. Di sisi pepohon nyiur sebatang, berdiri sekujur tubuh nan gigil....

234

Bacaan

KUNCI CINTA DARI PENCIPTA
amirahnabilahasrin@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 10 Jun 2017
Posting ke 1

            “Ini semua salah kau ! Kalau anak aku tak pergi ambil kau di airport semua ni takkan terjadi. Kau pembawa malang !”, itulah lemparan dari seorang ibu yang tidak dapat...

636

Bacaan

CINTA SKIZOFRENIA
Siti Rahimah
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 20 September 2017
Posting ke 1

CINTASKIZOFRENIAHarun merasa terlalu gembira hari ini. Akhirnya penantianuntuk mendirikan rumahtangga telah tercapai. Kegembiraannya dua kali gandakerana isterinya, Maisarah adalah seorang perempuan yang...

153

Bacaan

Saya Tunggu Awak!
Annull Misnan
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2017
Posting ke 1

Jam yang berada ditangan pantasku kerling. Ya allah, dah pukul 6 petanglah. Aku dah janji dengan mama nak balik awal hari ni.Tanpa menunggu lama meja yang bersepah dengan fail-fail aku...

1715

Bacaan