Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

1142

Bacaan

NAMAKU MUTIARA
FarhahShah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 16 September 2016
Posting ke 1

Namaku Mutiara. Cahaya Mutiara. Pelikkan? Bahasa Malaysia sangat. Bukan arab mahupun inggeris. Seluruh keluarga aku panggil aku Tiara. Kawan-kawan dan orang bukan ahli keluarga aku panggil aku, Mutia. Aku anak kedua dari tiga...

1329

Bacaan

KISAHNYA JENKA
adukajiwa
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 15 Julai 2016
Posting ke 1

KISAHNYA JENKA Oleh: ©AJiWa Bola-bola mentari sedang berasak-asak menyalai tubuh hitam manis Jenka. Di bawah pohon kelapa, dia berdiri sambil bercekak pinggang. Dipanjangkan leher yang tidak berapa jinjang itu pada suatu tubuh yang masih kekal...

755

Bacaan

Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

1809

Bacaan

Kita Couple Nak?
Siti Norshimah Binti Md Yasan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Ogos 2016
Posting ke 1

Kita couple nak Alisya memandang kepada Rafiq dengan satu perasaan yang sukar digambarkan. Sedih, sayu, kecewa semuanya menjadi satu resepi. Macam resepi masak lemak cili api. Kalau makan memang tangap nangis....

2216

Bacaan

Janin Dalam Peti Ais
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Mac 2017
Posting ke 1

Mood memasak Shina mencapai tahap kemuncak walaupun sudah sebulan tidak ke dapur. Kekangan masa dan jadual pengajian yang padat menyebabkan dia banyak makan di luar.Empat orang rakan serumahnya sudah dua minggu pulang ke...

1183

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

962

Bacaan

ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

1897

Bacaan

PENGANTIN AIDILFITRI
Asmah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Julai 2016
Posting ke 1

“Milah bungkus semua rendang ketupat tu. Siap sekarang… kita beraya kat kampung menantu kita!” Arahan tegas Tuan Haji Mukmin membuatkan Mak Milah terpinga-pinga. Suamiku tersayang rendang belum kering lagi. Ketupat belum masak. Kuah...

2458

Bacaan

Bikers Tak Kental-Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’)Episod:Tangan yang melambai…menyeramkan!
masterza
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 1

Bikers Tak Kental Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’) Episod : Tangan yang melambai…menyeramkan!      Jam di handphone menunjukkan 10 minit lagi masuk jam 6.00pagi. Aku menolak motor yang baru 2 minggu dibeli ke...

956

Bacaan