Suamiku Teddy Bear
NajzaDohan
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 31 Januari 2017
Posting ke 1

SUAMIKU TEDDY BEAR NAJZA DOHAN Satu. Dua. Tiga. Selamat. Berdekah-dekah Faiqah ketawa sampai terkeluar air liur limited editionnya itu “Pergh, bau air liur awak memang tak boleh blah. Tengik betul air...

2512

Bacaan

Assalamualaikum My Japanese Bos – Part 1
bungamardiah@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 Jun 2017
Posting ke 1

 Assalamualaikum MyJapanese Bos – Part 1“Matilah kita Mun, Bos dari Jepuntu nak datang.” “Bos dari Jepun Kak Su?” SoalMunirah terkejut. Berita yang disampaikan Kak Suraya itu benar-benar...

1458

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 24 Januari 2017
Posting ke 1

“Masih ada harapan untuk orang yang bersabar.”-Daim Amnan. “Instinct seorang perempuan itu kuat.”-Baheera. “She is nothing to me!”-Joshua Anaqi.Part 1 “Owh so you kerja kat Airports la..” “Yup, tapi I kerja kat hq,”balas Baheera dalam aplikasi...

1326

Bacaan

Monodrama
Aneezah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 07 November 2017
Posting ke 1

Liyana yang terlewat untuk ke kelasnya lari dengan laju menuju bilik kuliahnya yang terletak di bangunan blok C. Tiba-tiba dia terlanggar salah seorang pelajar baharu yang sedang sibuk mencari bilik...

116

Bacaan

Janin Dalam Peti Ais
Zhar Aruzi Hairi
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Mac 2017
Posting ke 1

Mood memasak Shina mencapai tahap kemuncak walaupun sudah sebulan tidak ke dapur. Kekangan masa dan jadual pengajian yang padat menyebabkan dia banyak makan di luar.Empat orang rakan serumahnya sudah dua minggu pulang ke...

1536

Bacaan

NAMAKU MUTIARA
FarhahShah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 16 September 2016
Posting ke 1

Namaku Mutiara. Cahaya Mutiara. Pelikkan? Bahasa Malaysia sangat. Bukan arab mahupun inggeris. Seluruh keluarga aku panggil aku Tiara. Kawan-kawan dan orang bukan ahli keluarga aku panggil aku, Mutia. Aku anak kedua dari tiga...

1556

Bacaan

ABY DAH JUMPA SUAMI
Iman Adami
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 19 Disember 2016
Posting ke 1

Azni Habibah. Gadis ini cantik tapi wataknya kasar sedikit. Namun jangan bimbang,orangnya memang gila-gila. Sekolah menengah,orang panggil dia Bibah. Bib. Habib. Macam-macam. Tapi,sejak masuk universiti di luar negara,terus dia tukar nama panggilan. Nak panggil Habib,takut orang...

2428

Bacaan

Selamat Pagi Ahjuhshi!
Princess Mirrah
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 28 Januari 2017
Posting ke 1

“Menyayangimu adalah anugerah terindah dalam hidupku.”-Daim Amnan.“Menerima seseorang yang menyayangi kita adalah perkara terbaik dalam hidup kita.”-Joshua Anaqi.“Menyayangi apa yang telah kita miliki adalah suatu kewajipan.”-Baheera.Part 2 (Final Part) “You buat apa sorang-sorang kat...

1637

Bacaan

ENCIK SUAMI MISTER IMAM
Alfian
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 03 Jun 2017
Posting ke 1

Aku dalam persimpangan.Keduanya-duanya aku sayang. Sukar untuk aku membuat pilihan bila kedua-duanya pun turut sama menaruh perasaan terhadapku. Sedang aku hanyalah seorang lelaki tabah yang menerima apa jua ujian hidupnya...

1808

Bacaan

Bikers Tak Kental-Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’)Episod:Tangan yang melambai…menyeramkan!
masterza
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 02 November 2016
Posting ke 1

Bikers Tak Kental Kembali (Return of ‘Bikers Tak Kental’) Episod : Tangan yang melambai…menyeramkan!      Jam di handphone menunjukkan 10 minit lagi masuk jam 6.00pagi. Aku menolak motor yang baru 2 minggu dibeli ke...

1522

Bacaan