Sayangku Cik Tiramisu
hernadiana
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 27 Ogos 2014
Posting ke 4

KOTAK kek di tangan, terus ditatap bersama senyuman di bibir. Hatinya kembali dicuit apabila mengingati peristiwa petang tadi. Kelakar pula bila diingat-ingat semula. Seseorang yang tidak pernah dia kenali, tiba-tiba menjadi sebahagian cerita...

800

Bacaan

CINTA SPICY, CINTA CRUNCY
andikaputera
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 23 Ogos 2014
Posting ke 1

Bab pertama: Hari itu hari minggu. Biasanya hari minggu, restoren makanan segera menjadi sasaran remaja melepak. Ada yang bawa geng untuk belajar. Ada juga yang saja-saja nak bersembang-sembang di internet dengan Wifi percuma. Ada...

299

Bacaan

Awak Cun!
Lily_Irdina
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 26 Ogos 2014
Posting ke 15

Hospital kelihatan lengang. Maklumlah, waktu Subuh baru sahaja menampakkan muka. Jay semalaman berada di hospital untuk menjaga adiknya yang masih lagi ditahan wad. Doktor ingin memastikan perkembangan baik daripada Jef. ...

1266

Bacaan

CEMPAKA KUNING UNTUK NENEK
kesumadewi
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 25 Ogos 2014
Posting ke 1

 Alfira terkocoh-kocoh mencuci pinggan mangkuk yang penuh dalam sinki. Dia menjeling jam di dinding. Pukul 3.00 petang. Dia mesti siapkan semua kerja rumah. Lepas cuci pinggan, dia mesti sapu sampah. Kemudian dia...

73

Bacaan

Kau Bulan, Aku Bintang
Lily_Irdina
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 26 Ogos 2014
Posting ke 3

Satu demi satu pakaian dibelek di salah sebuah pusat beli-belah di kota London. Namun, satu pun tidak menarik minatnya. Dia bukannya tak minat, cuma dia tidak tahu bagaimana nak menggayakan pakaian yang...

266

Bacaan

TERCIPTA UNTUKKU...
Nur Leeza
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 26 Ogos 2014
Posting ke 3

“Abang…bila abang nak balik Malaysia?” Kaisarah menyoal sambil tangannya melipat baju-baju yang telah dibasuh. “Abang ingat hujung tahun ni. Papa minta abang tengok-tengokkan syarikat dia.” Sambil mengagah anak sulungnya, Aqib. “Bila abang nak kenalkan...

300

Bacaan

Tertulis di Hati
Azilah Wahab
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 26 Ogos 2014
Posting ke 10

BAB 9 HALIM mengurut dadanya yang sakit. Episod kisah duka yang sesekali datang, ternyata mengganggu benaknya sepanjang hari. Perasaannya tidak lepas. Rasa marahnya terhadap Marissa Norhanis menjadi dendam kesumat. Kerana anak itu, dia menjadi...

1200

Bacaan

Ranjau, Seri....
Cheeto
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 26 Ogos 2014
Posting ke 1

“Amik kau! Amik kau!!” jerit Khairul. Rasakan! “Kurang hajar kau kucing! Makan bersepah! Berak merata-rata!! Dah berapa kali aku cakap jangan berani jejak lagi ke rumah aku ini! Sekarang padan dengan muka kau kucing...

420

Bacaan

Sumpah,....Aku Tak Sanggup!!(9)
kayaizzat
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 24 Ogos 2014
Posting ke 1

Sumpah,..... Aku Tak Sanggup!!!! ( 9) “Bukan main ya………..Dulu benci,sekarang macam dah loving plak. Siap lambai-lambai. Kan aku dah cakap,ada mulut tak boleh sesedap rasa berkata. Tengok…..hi hi hi” Bahu Auni aku cubit agak kuat....

238

Bacaan

Bingkisan Sang Perindu
Eqbal Mohaydeen
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 24 Ogos 2014
Posting ke 11

Sejak dari awal pagi mereka telah bertolak. Pada mulanya niat di hati ingin menyewa bas tetapi memandangkan hanya 10 orang sahaja yang dapat ikut serta mereka memilih untuk memandu sendiri ke...

669

Bacaan