Ilham Di Pasaran

ANTOLOGI SERAM NOVELET - PERMAINAN MAUT (Nenek, Tolong Keluar..!)
Rohaidah
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 31 Mei 2016
Posting ke 3

KAMPUNG Aman yang bersebelahan dengan Kampung Permai itu terletak di pinggir Pekan Sari dan hanya dipisahkan sebatang sungai dan muara. Malam itu, bagaikan memberi kerjasama kepada Andika kerana cahaya bulan mengambang setia meneranginya sepanjang...

2762

Bacaan

ANTOLOGI SERAM NOVELET - AIRPORT (Bandara Angker)
Rohaidah
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 31 Mei 2016
Posting ke 3

JAMmenunjukkan pukul 11.55 pagi, ketika mereka tiba di Adisucipto International Airport. Sebaik sahaja mereka tiba di sana, mereka terpaksa beratur panjang di kaunter imigresen. Disebabkan kawasan Adisucipto International Airport ini kecil sahaja, maka...

1711

Bacaan

KISAH SERAM MALAM JUMAAT - ALYA
Rohaidah
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 31 Mei 2016
Posting ke 1

Zailani dan Saifudin masing-masing melabuhkan punggung di perdu pokok besar di tepi sungai itu. Mereka berdua amat keletihan menyusuri hutan kecil Ulu Yam itu untuk ke kawasan Sungai Mati di mana amat terkenal...

3360

Bacaan

Antologi Projek Seram - LAPANGAN TERBANG BERPUAKA
Noorfadzillah
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 31 Mei 2016
Posting ke 5

Hari Pertama Lapangan Terbang Akarak VAN putih lama berjenama Nissan itu akhirnya berhenti di hadapan pintu masuk utama bahagian sisi ke Lapangan Terbang Tentera. Satu demi satu keluar dari van putih itu hanya membisu melihat lapangan...

9050

Bacaan

pareidolia
IDA ANUAR
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 28 Mei 2016
Posting ke 7

Amin dan Fuad bersiap membersihkan diri sebelum ke makmal."Kau dah inform Kak Fiza ke kita nak letak spesimen dekat makmal."Tanya Amin."Dah,aku dah masej dia pun,kejap lagi dia sampai.Kau cepat lah...

78648

Bacaan

KARMA
Resmanshah
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 24 Mei 2016
Posting ke 6

SUDAH beberapa kali aku meyakinkan diriku untuk tidak berasa takut lagi. Aku wajib biasakan diri dengan semua ini. Selepas saja berjumpa dengan Julianshah, aku akan mengelak dari ambil perhatian kepada orang yang kelihatan...

3486

Bacaan

TERBAIK UNTUKMU
Yatie Atiqa
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 19 Mei 2016
Posting ke 63

Hasrul mahu cepat sampai ke rumah. Sudah pasti Kak Jah sedang menunggu kepulangan mereka dengan tidak sabar. Dia mengayuh basikal dengan sepenuh tenaga dan sekuat hati supaya segera sampai. Juita nampak saja...

37193

Bacaan

KISAH SERAM MALAM JUMAAT: POTRET LAMA
Fazrin
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 19 Mei 2016
Posting ke 1

POTRET LAMA Jangan sentuh apa-apa. Kalian hanya dibenarkan untuk melihat sahaja.” Ungkapan ini sering bermain di minda Isyana apabila melihat Afiq dan Haris yang asyik bercanda tawa“ sejak tadi. Malah, mereka langsung tidak memberi perhatian disaat penjaga...

6009

Bacaan

LOVE YOU FOREVER!!
Nia Reiya
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Mei 2016
Posting ke 33

“Ibu sihat?” “Hmm”“Adik-adik mana, bu?” tanya Farah dengan niat untuk bertanya khabar adik-adiknya memandangkan mereka berdua tidak kelihatan sejak dia balik tadi. “Ada kat padanglah tu.” “Ibu…” “Farah, mesti sayang penatkan....

38916

Bacaan

KISAH SERAM MALAM JUMAAT - SYAITAN - A.DARWISY
A. Darwisy
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 12 Mei 2016
Posting ke 1

Alunan surah Al-Quran semakin jahar dan menembus dinding-dinding bilik itu. Keras menusuk gegendang telinga. Dua sahabat sudah saling berpandangan. Entah kenapa, bacaan ayat suci yang sepatutnya menimbulkan rasa ketenangan tidak lagi meninggalkan kesan...

6668

Bacaan

Instagram @ilhamkarangkraf