Ilham Di Pasaran

PROJEK SERAM ISTANA : Purbakala
Helmi Effendy
Kategori: Novelet
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 17 Mac 2016
Posting ke 6

LELAKI yang berbadan tegap itu termengah-mengah berlari sambil dikejar oleh kumpulan manusia yang memegang obor api. Untuk sesekali, dia menoleh ke belakang sambil berkerut dahinya. Ketopong, sejenis hiasan kepala milik raja-raja Melayu zaman Kedah...

2993

Bacaan

Dia Atau Dia?
Azleya Shadzalin
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 09 Mac 2016
Posting ke 21

QISSYARA mengeluh perlahan bila terlihat kelibat Rizal. Senyum yang ditarik ternyata seakan dipaksa. Seperti biasa, Rizal menghulurkan sejambak bunga ros merah dan juga slip pengesahan penerimaan untuk Qissyara tandatangani. Bezanya hari ini Rizal...

12277

Bacaan

BANGLO SEKSYEN 12
Hasrudi Jawawi
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 03 Februari 2016
Posting ke 12

KEADAAN food court kampus agak sesak ketika ini. Maklumlah waktu makan tengah hari, masing-masing hendak mengisi perut yang kelaparan. Tapi tidak Fahmi dan Riena. Mereka berdua sekadar memesan air sirap...

10644

Bacaan

DARLINGKU MINAH ANGAU
Rabihah Nur Ridhuan
Kategori: Novel
Genre: Keluarga
Paparan sejak 16 Januari 2016
Posting ke 28

"Ya Allah, apa yang dah aku lakukan ni? Sudahlah mandikan Mishka dengan air sirap lepas tu buat Prof Melati syak yang aku dan Mishka ada apa-apa. Hu hu tak pasal-pasal malukan diri...

29162

Bacaan

ATUK
Ebriza Aminnudin
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 21 Disember 2015
Posting ke 7

“SEKARANG aku dah boleh buat kerja dengan bersungguh-sungguh dan bersemangat. Yalah kan, ubat semangat dah aku dapat,” kata Murazean kepada dirinya sendiri sambil tersengih membayangkan wajah Sodiqin yang ala-ala pelakon sinetron Indonesia si...

4363

Bacaan

CINTA LOLIPOP (KISAH SI LOLIPOP)
STELLA LUNA
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 21 Oktober 2015
Posting ke 19

Pertelingkahan kecil yang bermula dari zaman persekolahan akhirnya menjadikan Aryana dan Haniff teman yang rapat sehingga ke zaman universiti. Namun keakrapan hubungan persahabatan mereka bagai musnah apabila Haniff meninggalkan Aryana tanpa sebarang pesan. “Selama ni...

14499

Bacaan

Isteri Aku Nanny!
ayubalqishah
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 12 Oktober 2015
Posting ke 22

Hampir dua minggu sudah berlalu, itulah kali pertama Aina mendengar suara Adam. Walaupun cuma hanya satu perkataan iaitu kakak, namun bagi Aina ianya adalah permulaan yang baik. Hana teman baik Aina juga berasa...

46525

Bacaan

BUKAN TEMAN PENGGANTI
Hanis Azla
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 29 September 2015
Posting ke 29

Beberapa buah Hospital Kerajaan dan Pusat Perubatan Swasta telah kami pergi untuk mendapatkan rawatan. Segala bentuk ujian dan rawatan yang dicadangkan telah dijalankan. Namun hasil keputusannya, tiada apa yang tidak kena dengan kesihatan...

26417

Bacaan

BAYANGAN GURAUAN
Sayhazs Zailie
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 September 2015
Posting ke 96

SPECIAL TEASER 10 (FINALE)  “Boleh saya tanya sesuatu?” pinta Tengku Harrys seraya memalingkan tubuhnya membelakangi Irish. Perlahan dia menghampiri jendela bilik tersebut sebelum pandangannya dilemparkan ke arah luar. ...

436232

Bacaan

Sumpah Sundal Sutinah
Dhieya Adlynna
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 08 September 2015
Posting ke 21

BAB 21“Kau dengar?” “Dengar apa?” “Cerita yang tengah kecoh kat hospital sekarang nilah!” Gerakan tangan Nabila terus terhenti. Dia mengangkat kepala. Wajah tegang Tina dipandang sekilas sebelum anak matanya kembali tertumpu pada kerja dibuatnya tadi. “Oh...” “Oh? Kau...

96215

Bacaan