Pilihan Pembaca

Curi-Curi Cintanya!
RinsyaRyc
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 14 Mac 2013
Posting ke 9

BAB 9MELIHAT aku tak cakap apa-apa, Adami mengambil satu beg plastik dari tanganku dan membiarkan diriku mengangkat satu lagi beg plastik. Aku hampir tidak percaya kat dia waktu tu. Nak...

7546

Bacaan

Temuduga Cinta
ridhya_iman
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 16 April 2013
Posting ke 6

Bosan. Satu patah kata yang cukup menggambarkan apa yang aku rasa saat ini. Bosan bila aku hanya mampu terperuk di dalam bilik sekangkang kera ini tanpa melakukan apa-apa aktiviti. Bosan bila menanti panggilan...

7532

Bacaan

Hukuman cinta
Shima Awang
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 28 Disember 2012
Posting ke 1

“Syyyy” Dalam beberapa saat, dewan kuliah yang dipenuhi mahasiswa seramai seratus lima puluh orang terus senyap. Mata masing – masing terarah ke pintu masuk sebelah kanan di hadapan dewan. Melangkah gagah seorang pemuda di...

7484

Bacaan

Encik Abang Segak
syamnuriezmil
Kategori: Cerpen
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 05 Mac 2014
Posting ke 1

Segak sungguh encik abang depan rumah aku tu. Setiap pagi, dia akan keluar rumah dengan kot hitamnya di tangan. Baju kemeja itu, kalau berwarna ungu cair, tali leher mesti warna...

7430

Bacaan

Dalam Diam Ku Mencintaimu
Isha Idiaz
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 06 November 2012
Posting ke 12

12 “KAU nak pakai baju apa Faiz masa dinner nanti?” soal Farhan sambil merenung...

7401

Bacaan

Dia Si Katak Puru ( Tajuk Asal : Sekali Ini Saja)
Farrah Izzlorna
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 06 Ogos 2014
Posting ke 18

KETIKA aku menjejakkan kaki ke pejabat keesokan harinya, semua orang memandangku dengan raut wajah pelik. Yang muka macam tak puas hati pun ada, terutamanya perempuan. Dan aku tahu sangat apa sebabnya. Sudah pasti...

7369

Bacaan

Cinta Muka Pintu
DiqNa15
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 15 April 2013
Posting ke 20

Daftar Kata Loghat Pahang ( Daerah Raub ) Gasok                                            ...

7325

Bacaan

SORRY, AKU BUKAN DIA!
izasafiya
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 Jun 2014
Posting ke 10

SYUKUR! Itu yang terlepas di dalam minda Hazry sebaik sekotak pensil warna baharu buat Hana Maisarah berada di dalam tangan kanannya. Ada hikmah-NYA tinggal serumah dengan Halim. Rupanya cinta hati Halim, Nora...

7323

Bacaan

PUAN ISTERI ANAK MAMI?!
NUR BALQIS BINTI SARIFF
Kategori: Novel
Genre: Komedi/Romantik Komedi
Paparan sejak 09 Mei 2015
Posting ke 5

Bab 4 TERUK gila! Lebam sana sini! Paling buat jantung masing-masing tak tergolek bila Nadira menunjukkan rambut di kepalanya yang sedikit terbakar. Hey, dia ingat tu sabut kelapa ke hah?! Suka-suka hati nak...

7285

Bacaan

DINDA CINTA KANDA
Nur Insyirah
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 Mac 2014
Posting ke 16

“So what’s up?” soal Tengku Faiq ringkas apabila dia kembali ke ruang tamu setelah menukar pakaian yang telah basah. “Nothing. Saja drop bylawat kau. Kata dapat MC, tapi tak sangka dapat tengok scene keluarga...

7201

Bacaan