Terbaru Di Ilham

LEMAS
swarnabumi
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 26 April 2017
Posting ke 1

Sebuah kereta bergerak membelah malam pekat. Hujan lebat dan sesekali panahan kilat didada langit tidak dihiraukan. Sipemandunya tidak terusik dengan udara dingin yang menjamah tubuhnya. Sesekali air mata yang bergenang dipelupuk matanya...

700

Bacaan

Si Pencuri Hati
mia
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 26 April 2017
Posting ke 3

BAB 3             FAHRI BERSANDAR DI DINDINGPERPUSTAKAAN. Matanya memandang tepat ke arah Haiqal yang tekun meneliti dokumenyang diberikannya tadi. Dilihatnya dahi Haiqal sedikit berkerut.            ...

1167

Bacaan

AMUKAN JEMBALANG TANAH - A.DARWISY
A. Darwisy
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 24 April 2017
Posting ke 1

Untung nasib mereka bagai telur di hujung tanduk. Manakan hendak terlawan kudrat yang tidak seberapa dengan hujung senapang yang ditunjal-tunjal ke kepala. Engkar pada perintah, seumpama menggali kubur sendiri. “Kita semua hanya cikgu......

1041

Bacaan

Biar Saya Melindungi Awak
Princess Mirrah
Kategori: Novelet
Genre: Cinta
Paparan sejak 23 April 2017
Posting ke 1

“Bila nak kahwin?” “Dah berpunya ke?” “Mustahillah kau tak ada sesiapa lagi.” “Tipu sangat cakap takde.” Itulah soalan yang kerap ditanya oleh orang sekeliling terhadap dia.Terkadang,berkali-kali dia ditanya soalan itu oleh orang yang sama.Erdina buntu.Apa,dah tak...

1137

Bacaan

Memori Bunga Sakura
Syakira
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 21 April 2017
Posting ke 1

BAB 1Hana segera menunduk kepalanya sedikit apabila dua orang pelanggan keluar dari pintu utama Kafe Sakura bersama kotak kek yang dibawa di tangannya, “Terima kasih, sila datang lagi.” Sempat juga pelanggan tersebut senyum...

572

Bacaan

NERAKA DUNIA
MahzuzWafa
Kategori: Novel
Genre: Fantasi
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 6

BAB 6MENEMPUH kehidupan yang tiada penghujung, masih terdapat dua pasangan yang saling setia walaupun beratus-ratus tahun telah lama berlalu.Pasangan pertama adalah Raja Mahdi yang tidak lagi berkahwin selepas kematian isterinya,...

1311

Bacaan

PLUVIOPHILE
Syaf
Kategori: Novelet
Genre: Cinta
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 4

“ALA Aira jomlah kita ikut camping ni. At least hilang juga stress kita menghadap assignmentyang berlambak tu. Lagipun boleh juga kita tenangkan fikiran sebelum minggu exam. Yalah kan, bulan depan kan kita dah nak...

1271

Bacaan

ESPIONAGE
Dr Fendi Ameen
Kategori: Novel
Genre: Thriller/Aksi
Paparan sejak 17 April 2017
Posting ke 7

...

1778

Bacaan

BULI
Muhammad Amirul
Kategori: Cerpen
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 15 April 2017
Posting ke 1

          Di sebalik riuh rendah orang ramai, aku cuba menyelit di setiap ruang celahan. Ke kiri kanan langkah ku pantas di orak ber-irama ibarat “side step” seorang pemain ragbi. Luas imaginasi...

1156

Bacaan

AKU SUKA KAU
Liah Ismail
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 15 April 2017
Posting ke 6

Bab 6“CEPATLAH!” panggil Rizqiey dari depan pintu rumah. Teman serumahnya itu kalau tengah bersiap, kalah orang perempuan. Bebelnya dalam hati. Geleng kepala Rizqiey melihat Murshid terkocoh-kocoh keluar dari dalam bilik tidurnya....

2975

Bacaan