Terbaru Di Ilham

Bunga Dari Neraka
Nurul Husna
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 20 September 2017
Posting ke 1

Sawah padi nan menghijau menghiasi pemandangan yang indah lagi menyamankan di sebuah kampung yang terpencil. Gunung yang gagah berdiri menjadi pasak di muka bumi turut menghiasi pemandangan kampung itu. Kampung...

88

Bacaan

"Andai saja ku punya kuasa "
Nurul aishah
Kategori: Puisi
Genre: Umum
Paparan sejak 20 September 2017
Posting ke 1

Andai saja ku punya kuasaIngin ku putar kembali masaKembali ke zaman dahulunyaAkan ku hapus semua dosaGantikan dengan pahalaAndai saja ku punya kuasaAkan ku bahagiakan orang yang selayaknyaAgar mereka tahu ku...

53

Bacaan

HANYUT
MOHD AMIRUL EKHWAN
Kategori: Novel
Genre: Umum
Paparan sejak 18 September 2017
Posting ke 4

BAB 2: “HIDAYAH” “Teet teet”, bunyi mekanikal mekanisma kunci kereta Toyota 86.  Seorang gadisberketurunan Cina menoleh ke belakang untuk memastikan tiga...

198

Bacaan

Dia Lelaki Teragung
Orkid
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 18 September 2017
Posting ke 2

BAB1Pang!!Satu penampar hingga di pipi mulus milik Zahra. Mengalir darah merah di tepi bibirnya. Seumur hidupnya inilah kali pertama dia ditampar oleh insan yang tidak ada hubungan darah dengannya.“Sanggup kau...

251

Bacaan

KUNDASANG 3
InderaPutera AZRi
Kategori: Puisi
Genre: Umum
Paparan sejak 18 September 2017
Posting ke 1

KUNDASANG 31Hari ini ke -100 Aku ke Kundasang Menikmati enaknyaSoto cendawan panas Dibelai bayu lembutD’ Olundus Di sebalik....Senyuman manisPuteri NabaluBerdarah Lindungan Bulan2Kelmarin KhabarnyaAngin ribut Gerai kayu Terbang Dan Dipindah lagiMalam tadiDikhabarkanNegara kitaTelah...

60

Bacaan

INTAN
afandi.amin@customs.gov.my
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 17 September 2017
Posting ke 1

Salim baru saja kehilangan seorang ayah. Ayahnya telah pergi menemui Tuhan, setelah sakit selama dua tahun. Salim sedih. Namun, apakan daya Salim tidak berupaya menolak takdir. Ibunya, juga begitu.Dia tidak...

200

Bacaan

Mata Hati Merdeka
zhararuzihairi@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Nyanyian lagu tamil yang berentak rancak itu menjadi halwa telinga di kedai gunting. Tangan si tukang gunting rancak bekerja mengikut irama lagu. Dua tiga orang pelanggan masih memenuhi ruang tempat...

45

Bacaan

Sudut Dimensi
yuliana
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

"Merdeka""Merdeka""Merdeka""Hisssshhhh.. awal pagi sudah membingit orang tua gila tu. Huh!" Adam mengomel. Bantalnya ditarik menutup kepalanya. Lebih tepat lagi, telinganya. Jarum jam sudah menunjukkan angka enam. Adam masih bergumpal dengan selimutnya....

42

Bacaan

Miss Writer ;)
Nurul aishah
Kategori: Fans Fiction
Genre: Umum
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Bilik pejabat ketua Editor.Majalah dihempas kuat ke meja.“Look,apa yang awak dah buat!.Macam ni ke cara kerja bagus yang awak janjikan before this huh? Hancur!! Now,explain macam mana this could happen...

63

Bacaan

Mak kata..
AZALEA
Kategori: Puisi
Genre: Lucu
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Mak kata..Jangan menyanyi di dapurDipinang suami tuaSyukur dapat suami tua Tapi kayaMak kata..Jangan suka duduk di tanggaNanti tak lakuYa benar kata makJodoh di hujung jari Mak kata..Jangan bersiul dalam hutanNanti disahut hantuAku...

54

Bacaan