Terbaru Di Ilham

KUNDASANG 3
InderaPutera AZRi
Kategori: Puisi
Genre: Umum
Paparan sejak 18 September 2017
Posting ke 1

KUNDASANG 31Hari ini ke -100 Aku ke Kundasang Menikmati enaknyaSoto cendawan panas Dibelai bayu lembutD’ Olundus Di sebalik....Senyuman manisPuteri NabaluBerdarah Lindungan Bulan2Kelmarin KhabarnyaAngin ribut Gerai kayu Terbang Dan Dipindah lagiMalam tadiDikhabarkanNegara kitaTelah...

112

Bacaan

INTAN
afandi.amin@customs.gov.my
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 17 September 2017
Posting ke 1

Salim baru saja kehilangan seorang ayah. Ayahnya telah pergi menemui Tuhan, setelah sakit selama dua tahun. Salim sedih. Namun, apakan daya Salim tidak berupaya menolak takdir. Ibunya, juga begitu.Dia tidak...

313

Bacaan

Mata Hati Merdeka
zhararuzihairi@yahoo.com
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Nyanyian lagu tamil yang berentak rancak itu menjadi halwa telinga di kedai gunting. Tangan si tukang gunting rancak bekerja mengikut irama lagu. Dua tiga orang pelanggan masih memenuhi ruang tempat...

92

Bacaan

Sudut Dimensi
yuliana
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

"Merdeka""Merdeka""Merdeka""Hisssshhhh.. awal pagi sudah membingit orang tua gila tu. Huh!" Adam mengomel. Bantalnya ditarik menutup kepalanya. Lebih tepat lagi, telinganya. Jarum jam sudah menunjukkan angka enam. Adam masih bergumpal dengan selimutnya....

91

Bacaan

Miss Writer ;)
Nurul aishah
Kategori: Fans Fiction
Genre: Umum
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Bilik pejabat ketua Editor.Majalah dihempas kuat ke meja.“Look,apa yang awak dah buat!.Macam ni ke cara kerja bagus yang awak janjikan before this huh? Hancur!! Now,explain macam mana this could happen...

155

Bacaan

Mak kata..
AZALEA
Kategori: Puisi
Genre: Lucu
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Mak kata..Jangan menyanyi di dapurDipinang suami tuaSyukur dapat suami tua Tapi kayaMak kata..Jangan suka duduk di tanggaNanti tak lakuYa benar kata makJodoh di hujung jari Mak kata..Jangan bersiul dalam hutanNanti disahut hantuAku...

96

Bacaan

Anak Merdeka
AZALEA
Kategori: Puisi
Genre: Umum
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

Demi merdeka iniJauhkan api hipokrasiDemi merdeka iniJauhkan kolonialismeSentuh jari-jari abad ke 20Demi merdeka iniJauhkan Tuhanku dari imperialismeDemi merdeka iniJauhkan suara dajalSeanterokuBergugus ke syurga mata 1Demi merdeka ini...

89

Bacaan

Dia Lelakiku
Nur Afizah
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

HATI siapa yang tidak berduka? Sang pujaan yang didamba pergi. Begitulah yang dirasai oleh Nurlaili Iman. Dia bertanya kepada sang sanubari. Adakah dia tidak layak untuk dicintai? Ataupun dia tidak...

292

Bacaan

Merdeka Alaf Baru
Nur Farahin
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 16 September 2017
Posting ke 1

"AWAK tengok ni Mah. Berita muka depan, budak umur 16 tahun mati dirempuh lori." Innalillah.... Rahimah geleng kepala. Ni sah-sah kes samseng jalanan lagi. Dua minggu lepas ada lagi kes...

77

Bacaan

Suara
Nurul Husna
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 15 September 2017
Posting ke 1

"Safiya Zahra," Safiya mendengar seorang jururawat memanggil namanya dengan lembut. Dengan hati yang berat, Safiya mengatur langkahnya dengan penuh berhati-hati. Safiya masuk ke sebuah bilik yang berlabel pakar psikiatri...

151

Bacaan