Terbaru Di Ilham

MERDEKA DI KAKI PELANGI
shajar562@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Cinta
Paparan sejak 11 September 2017
Posting ke 1

TAJUK : MERDEKA DI KAKI PELANGIAngin menderu ganas, memukul-mukul pelepah nyiur. Terliuk-liuk huyung. Hujan merejam kasar didada bumi. Berselerakkan beku. Di sisi pepohon nyiur sebatang, berdiri sekujur tubuh nan gigil....

304

Bacaan

ERTI KEMERDEKAAN SEBENAR
NUR QISTINA
Kategori: Cerpen
Genre: Umum
Paparan sejak 10 September 2017
Posting ke 1

                “Merdeka! Merdeka!” tempikAhmad, Chong dan Dewi bersemangat. Balqis tersenyum melihat keletah mereka. Diaberasa amat berbangga sekali dengan semangat anak-anak muridnya itu.

147

Bacaan

MENAGIH KASIH YANG TERBUANG
Muhamad Syahmi Bin Minhad
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 10 September 2017
Posting ke 1

Udara segar yang memenuhi segenap kawasan bukit sungguh menyamankan. Suasana ini yang hanya boleh didapati di Cameron Highland nyata mempesonakan setiap manusia yang merasainya. Pemandangan hijau dari atas bukit berlatarbelakangkan...

425

Bacaan

Pohon Kebenaran
Nurul Husna
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 09 September 2017
Posting ke 1

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: left;Aku adalah sebuah pohon kebenaran hidup subur di muka bumi yang luas. Akarku kukuh memasak di permukaan bumi, sementara...

173

Bacaan

ILHAMKE?
Nurul Husna
Kategori: Cerpen
Genre: Alternatif
Paparan sejak 09 September 2017
Posting ke 1

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: lefAku pun tidak ingat sejak bila aku mula meminati bidang fizik kuantum dan relativiti. Fizik kuantum ialah suatu bidang...

212

Bacaan

MERDEKA BUAT MAMA
norsyafirayusof@gmail.com
Kategori: Cerpen
Genre: Keluarga
Paparan sejak 08 September 2017
Posting ke 1

Canada“Mama,are you listening to me?” soal Emelin. Rose terkulat-kulat mengangguk. “Ya sayang, mama dengar ni.” Kepala anak gadisnya itu diusap. “So, kalau macam tu… you have to say yes.” Pelat...

237

Bacaan

Adakah Dia Bidadariku?
Jenifer
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 08 September 2017
Posting ke 6

Bab 6        Pada awalnya aku memang berancang tak nak masuk pejabat. Tetapi ada sesuatu yang baru aku terima menyebabkan aku terpaksa bergegas ke AA SOFT. “Selamat pagi Tuan.” Sapa...

1114

Bacaan

DAMBAAN CInta
Ashie
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 08 September 2017
Posting ke 1

Tanggisan yang tak henti-henti daripada tadi mengingatkan semulakejadian yang berlaku beberapa jam tadi. Raungannya semakin kuat. Dia tak dapatmenerima kenyataan apa yang telah berlaku keatas dirinya. Kereta yang...

206

Bacaan

Wife/Student Versi Antarabangsa
danishiny21@yahoo.com
Kategori: Novel
Genre: Cinta
Paparan sejak 08 September 2017
Posting ke 2

TERPEGUN Tengku Umar Tajuddin melihat panorama indah di sepanjang kampung halaman milik Haura Adlea. Ah, beruntungnya dia memiliki kampung seindah ini.Jika aku di tempatnya, tentu tak sekali-kali akan ku tinggalkan...

1123

Bacaan

Nikmat Yang Hilang
Muhammad Ramzie Aliff Aiman
Kategori: Novel
Genre: Seram/Misteri
Paparan sejak 07 September 2017
Posting ke 3

Ada sesetengah orang mengatakan yang warna merah itu bermaksud sayang, kasih dan cinta, tapi bagaimana dengan merahnya darah manusia? Masihkah ia melambangkan sayang, kasih dan cinta? Darah merah pekat memancut keluar...

546

Bacaan